Arkivfoto
Arkivfoto
16.06.2019 kl. 16.05
FM19

Borgmester snupper prestigefyldt Folkemøde-pris

Holbæks borgmester vinder året Dialogpris, som bliver uddelt på Folkemødet. Hun er den første vinder fra den kommunale verden.

26-årige Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er borgmester i Holbæk, vinder årets Dialogpris. Prisen bliver uddelt hvert år på Folkemødet i Allinge på Bornholm og bliver givet til en politiker, der har formået at lytte og gå i dialog med andre.i løbet af året og under Folkemødet.

– Jeg er virkelig glad og stolt, og jeg føler mig også ret ydmyg over det. Så vidt jeg ved, har der aldrig været nomineret en kommunalpolitiker før, så det er fedt, at der kommer fokus på kommunalpolitik og dialog helt generelt. Jeg er bare megaglad, siger borgmesteren til Altinget, der talte med hende efter prisoverrækkelsen.

En jury havde på forhånd udpeget fem nominerede, hvor Holbæk-borgmesteren havde fået følgende ord med på vejen af juryen, da hun blev nomineret:

– Christina K. Hansen rykker gerne fra borgmesterkontoret ud i landsbysamfundene, hvor hun holder ”åbent kontor”. Flere gange har hun været i praktik i kommunale institutioner, hvor hun f.eks. har kørt i rutsjebane i en børnehave og beskåret træer med medarbejdere fra Vej og Park. Hendes autenticitet og ærlighed om, hvad hendes unge alder betyder er et godt fundament for en åben dialog og politisk debat, skrev juryen.

LÆS OGSÅ Hørt på Folkemødet

Under Folkemødet kunne alle og enhver afgive en stemme på favoritten. Den afstemning lykkedes det altså Christina Krzyrosiak Hansen at vinde, og hun kunne derfor modtage prisen på Hovedscenen i Allinge ved Folkemødets afslutningsceremoni.

Medsocialdemokrat og mednomineret Magnus Heunicke fangede øjeblikket, hvor Christina Krzyrosiak Hansen blev kåret som vinder. Han var tydeligt begejstret for sin partikollega og delte begejstringen på Twitter.

– Lige i det her øjeblik får suveræne Christina Krzyrosiak Hansen at vide, at hun er vinder af Folkemødets Dialogpris 2019. Det er så fortjent. Hun er den første kommunalpolitiker, der vinder prisen. Og hey, også den første socialdemokrat. En ære at stå på scenen sammen med hende, lød kommentaren fra Magnus Heunicke.

De andre nominerede til prisen var Magnus Heunicke (S), Trine Torp (SF), Mette Abildgaard (K) og Karsten Lauritzen (V). jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Afbrød Mette F’s tale: Er desperate for at få børn ud af Sjælsmark
Emneord
Folkemøde 2019

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester snupper prestigefyldt Folkemøde-pris Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger