Aktivisterne, der afbrød Mette Frederiksens tale, var også i sving på havnen i Allinge dagen efter. (Foto: Thomas Kokholm)
Aktivisterne, der afbrød Mette Frederiksens tale, var også i sving på havnen i Allinge dagen efter. (Foto: Thomas Kokholm)
16.06.2019 kl. 07.58
FM19

Afbrød Mette F’s tale: Er desperate for at få børn ud af Sjælsmark

En kunstnergruppe og en forening stod bag den happening, hvor et hold Krølle-Bølle-udklædte personer afbrød Mette Frederiksens (S) tale på Folkemødet. De savner handling frem for ord omkring asylbørnene på Sjælsmark.

Det vakte opsigt, da en gruppe udklædt som den bornholmske trold Krølle-Bølle fredag formiddag afbrød Mette Frederiksens (S) partiledertale på Folkemødet. Mens den socialdemokratiske leder talte om, at vi skal passe på Danmark, og på verden og på børnene på Center Sjælsmark, hvor afviste asylansøgere og deres børn huses, gik hun pludselig i stå.

Samtidig kunne man svagt høre en kvindestemme hjulpet på vej af en megafon skære over rækken af tilhørere foran scenen:

”Er det dig, der passer på børnene?” lød opråbet, som fik Mette Frederiksen til kortvarigt at miste tråden, inden hun fik sagt ”Hold da op, den tager vi bagefter” og fortsatte sin tale.

Bag afbrydelsen står græsrodsbevægelsen Bedsteforældre for Asyl og en kunstgruppe kaldet De Femten, som ifølge deres hjemmeside forsøger at omforme samfundet ved at bruge kunstens redskaber. Det fortæller en af de Krølle-Bølle-klædte aktivister, da Nyhedsmagasinet Danske Kommuner fanger hende på havnen i Allinge.

LÆS OGSÅ Ny regering vil droppe Lindholmplaner: Champagnepropperne springer i Kalvehave

– Vi hørte Mette Frederiksen nævne børnene på Sjælsmark i talen, og så råbte vi, om hun passer på børnene. Vi har hørt hende sige, at hun er børnenes statsminister, og vi vil gerne vide, om de børn kommer ud af det center (Sjælsmark, red.), for over halvdelen af børnene på centret har en psykiatrisk diagnose, som de har fået af at bo på det center. Det er børn, som er her i Danmark, og som Danmark har ansvar for. Det ville vi gerne snakke med hende om, fortæller den kvindelige aktivist, som afviser at oplyse sit navn, men fastholder at hun er en trold, der bor på Bornholm og har sine troldebrødre med.

Hvorfor afbrød i Mette Frederiksens tale frem for at gå i dialog med hende?

– Det kommer jo ud af en desperation. Vi har ventet og ventet, og alle lover og lover, men der sker intet med Sjælsmark. Og herovre taler I om demokrati, frihed og lighed, men det er jo kraftedme – undskyld mit sprog – kun for nogen. Der er nogen, der ikke har noget at skulle have sagt, som ikke er inviteret og ikke har en stemme. Der er børn på Sjælsmark, som føler, at deres liv er meningsløst og ikke er noget værd. For det er det, de får fortalt hver dag af vores politikere. Så der er jo ingen reel mulighed for dialog, med dem der har magten, forklarer aktivisten på syngende bornholmsk. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Afbrød Mette F’s tale: Er desperate for at få børn ud af Sjælsmark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger