Radih Azad-Ahmad, Jane Jegind og og Franciska Rosenkilde - kultur er velfærd
Radih Azad-Ahmad, Jane Jegind og og Franciska Rosenkilde - kultur er velfærd
15.06.2019 kl. 14.00
FM19

Kulturpolitikere: Vi er nederst i fødekæden

Selv om det er en evig kamp at få penge til kulturen, virkede tre af landets førende kommunale kulturpolitikere alligevel fortrøstningsfulde under debat i Allinge.
tekst Tom Ekeroth

Kulturen er også velfærd. Det var de enige om, de tre kommunale kulturpolitikere Rahid Azad-Ahmad (R), rådmand fra Aarhus, Jane Jegind (V), kulturrådmand fra Odense og Alternativets kulturborgmester i København, Franciska Rosenkilde. De var lørdag sammen om debatten "Ingen fatter værdien af kunst og kultur" i KL's telt på Folkemødet i Allinge.

Titlen på debatten gik nok mest på deres politiske kolleger, og det blev udtrykt lidt forskelligt. Franciska Rosenkilde sagde om det at få penge til kultur:

– Vi er nederst i fødekæden.

Og Jane Jegind fra Odense sagde:

LÆS OGSÅ Turistbus kører gratis til attraktioner og kulturinstitutioner

– Hos mig er det de røde, der oversparer på kulturen.

Alle tre kulturpolitikere mente, at det var vigtigt, at kulturen var med i byudvikling og i ghettoplanerne. Og Franciska Rosenkilde mente også, at kulturen og dens fællesskaber kan gøre børn mere robuste.

Men selv om det er svært at få penge ud af kollegerne i byrådet, mente Jane Jegind, at der er håb at hente to vidt forskellige steder; hos de frivillige, hvor kulturen gror, og hos erhvervslivet, som i stigende grad er parat til at investere i kultur. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kulturpolitikere: Vi er nederst i fødekæden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger