Skraldeaktivist Fabian Vennekilde vækker forargelse på havnen. Foto: Thomas Kokholm
Skraldeaktivist Fabian Vennekilde vækker forargelse på havnen. Foto: Thomas Kokholm
15.06.2019 kl. 13.30
FM19

Skandale! De har smidt moralen ud!

Skraldeaktivist Fabian Vennekilde sidder midt i en bunke brugbart skrald på havnen i Allinge og harcelerer over, at virksomheder smider tonsvis af gode produkter ud, når der findes fattige familier, og klimaet er under forandring. Det vækker forargelse og anerkendelse.

– Det er noget svineri, at en virksomhed her i Allinge har smidt alt det her ud. Smed de også etikken og moralen ud sammen med den her stol til 2.000 kroner. Og den her bodystocking, siden hvornår er den slags blevet for gammel. Eller denne ske af rustfrit stål, hvornår er sådan en blevet for gammel. Eller en six-pack med øl, der er smidt ud, fordi der er gået hul på en af dem. Var medarbejderne for dovne til at tage de andre fem ud? råber Fabian Vennekilde.

Han har spredt en stor mængde varer ud på kajen på havnen i Allinge under Folkemødet. De er ifølge ham selv fundet på to en halv time i en container bag en dagligvarebutik i Allinge. Kød og grønsager ligger i solen og steger. Nogle er lidt brune i kanten, men mange af dem ser fine ud. Man ser også en Thy Classic Pilsner og tænker, hvorfor? Folk stopper op og ryster på hovedet.

– Og hvad med disse kartofler fra Samsø? Kan jeg så tage til Samsø og finde kartofler fra Bornholm. Hvad er det for en sindssyg uansvarlig måde, virksomheder agerer på? råber Fabian Vennekilde.

De forbipasserende giver anerkendende kommentarer. Det er noget de fleste kan sætte sig ind i.

LÆS OGSÅ Truer nedgravede mink drikkevandet?

Fabian peger på en kasse med emblemer i sølv og tekstil formentlig beregnet til, at børn kan sætte dem på tøjet. På hvert emblem står der et navn.

– Se, her står der "Emil". Det er hans og alle de andre børns fremtid, vi smider ud, hvis vi bliver ved på denne måde. Kom nu lige Danmark. Og var der virkelige ikke nogle børn, familier, institutioner, der kunne bruge det her. 100.000 lever i fattige familier. Det er så tarveligt, råber Fabian Vennekilde videre.

Hvorfor får de ikke bøder?

– Og i denne container fandt jeg også batterier sammen med alt det andet. Hvorfor må en virksomhed det? I den kommune, hvor jeg bor, skal borgerne sortere affaldet. Hvis jeg ikke gør det, så henter de ikke skraldet, og jeg får bøder, hvorfor kan en stor virksomhed slippe udenom det? råber Fabian Vennekilde videre.

Folk nikker anerkendende og ryster på hovedet. tkn@kl.dk

LÆS OGSÅ Åen og kommunerne må sno sig
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skandale! De har smidt moralen ud! Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger