Mette Frederiksen holdt fast i optimismen på Folkemødet. (Arkivfoto)
Mette Frederiksen holdt fast i optimismen på Folkemødet. (Arkivfoto)
14.06.2019 kl. 13.37
FM19

Mette Frederiksens tale afbrudt af råbende Krølle-Bølle

Socialdemokratiets Mette Frederiksen kom på Folkemødet med en udstrakt hånd til partnerne i regeringsforhandlingerne. Og blev afbrudt af Krølle-Bølle.

Mette Frederiksen (S) pegede på elefanten i rummet som noget af det første i sin partiledertale; de igangværende regeringsforhandlinger mellem hendes eget parti Socialdemokratiet og de måske kommende venner i Radikale, Enhedslisten og SF.

– Masser af ting er faldet på plads. Stemningen er god. Det går fremad. Men vi er ikke i mål endnu. Jeg vil gerne takke de andre partier for den konstruktive stemning, og at der er masser af vilje. Og til jer, der stemte på en ny regering: Vi ved godt, at I regner med os.

Det siger Mette Frederiksen fra talerstolen på Folkemødet i Allinge på Bornholm. Her holdt hun partiledertale som den anden i rød blok, der holder pause fra regeringsforhandlingerne på Christiansborg.

Mens Mette Frederiksen kunne slentre roligt og afslappet gennem solskinnet i Allinge på vej op til hovedscenen, er det anderledes højspændt på Christiansborg.

LÆS OGSÅ Morten Østergaard: Vi har en gylden mulighed

Mette Frederiksen skal forsøge at danne regering på baggrund af et flertal bestående af Radikale, SF og Enhedslisten. De tre partier vil have et opgør med den hidtidige flygtningepolitik. Det vil Socialdemokratiet ikke. Enhedslisten vil have opgør med fattigdomsydelser og betale for det med skattestigninger på blandt andet kapitalindkomst og virksomheder.

Og der midt i solskinnet, mens Mette Frederiksen forklarede, hvordan valgets resultat var ”fuldstændig klart”, og at vælgerne vil have velfærd først, flere ansatte til de yngste og de ældste og mere kvalitet i sundhedsvæsenet, blev hun afbrudt af en megafonråbende person klædt ud som den bornholmske trold Krølle-Bølle.

Mette Frederiksen holdt pause i talen og sagde:

– Hold da op, den tager vi bagefter.

LÆS OGSÅ Pernille Skipper trækker fronterne op i regeringsforhandlingerne

Så tav trolden, og Frederiksen kunne fortsætte.

Igen henvendte hun sig direkte til forhandlingspartnerne i rød blok, som hun i morgen skal forhandle videre med.

– I morgen forhandler jeg videre om at danne en ny regering. Vi står med en historisk mulighed mellem hænderne. Og det skal lykkes. For hold nu op, hvor kan vi meget, sagde Mette Frederiksen.

Men knasterne i forhandlingerne kunne hun ikke komme uden om. Og Mette Frederiksen lovede igen tilhørerne og sine vælgere, at der skal holdes fast i udlændingepolitikken.

LÆS OGSÅ Pia Olsen Dyhr tændte fredspiben

– Vi bliver nødt til at have styr på, hvor mange mennesker, der kommer udefra, så integration bliver bedre. Vi kan holde fast i udlændingepolitikken, men også gøre mere for integrationen og ikke lave tåbelige kagefejringer, lød det fra Mette Frederiksen.

Til sidst rundede hun af med en klar melding til partierne i rød blok.

– Valgkampen startede med ultimative krav. Nu er det tid til løsninger. Men selvfølgelig også tid til at sikre, at regningerne bliver betalt. Vi skal have et Danmark, der bliver grønnere og bedre, men saftsuseme også mere retfærdigt.

Senere i dag taler Enhedslistens Pernille Skipper, dernæst SF’s Pia Olsen Dyhr, og så kan de tre partiledere tage Morten Østergaard i hånden og rejse hjem til Christiansborg og fortsætte forhandlingerne. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Afbrød Mette F’s tale: Er desperate for at få børn ud af Sjælsmark

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mette Frederiksens tale afbrudt af råbende Krølle-Bølle Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger