Parkeringspladser som denne kan bruges med en kommunal licens til højst 1.575 kroner om året. I Ørestad skal beboerne betale 12.000 kroner om året. (Foto: Colourbox)
Parkeringspladser som denne kan bruges med en kommunal licens til højst 1.575 kroner om året. I Ørestad skal beboerne betale 12.000 kroner om året. (Foto: Colourbox)
14.06.2019 kl. 09.25

Københavnere trækker kommunen i retten over parkeringpris

Fire københavnere får mulighed for at lade en domstol afgøre, om det er rimeligt, at de betaler tusindevis af kroner mere for parkering end andre københavnere.

En række beboere i den københavnske bydel Ørestad vil trække kommunen i retten og har nu fået bevilliget fri proces. De vil have en domstol til at afgøre, om de 12.000 kroner, de hver især betaler hvert år for en parkeringslicens, er urimeligt, når resten af københavns billister kan nøjes med at betale omkring 1.200 kroner om året. Det skriver Berlingske i dag torsdag.

Beboerne i Ørestad kan kun parkere deres biler i parkeringshuse, som kommunens og statens selskab By & Havn ejer. Der koster en parkeringslicens 12.000 om året. Til sammenligning kan københavnere i brokvartererne slippe med op til 1.575 for en parkeringslicens, der giver dem lov til at parkere på byens gader og veje. Hvis de endda kører i en el-bil er prisen blot ti kroner om året.

På Københavns Rådhus anerkender den konservative Jakob Næsager, at der er et problem, der skal løses.

– Man kunne jo godt sige, at kommunen gik ind og løste p-opgaven i stedet for By & Havn, og på en måde kunne beboerne få den samme behandling som i resten af kommunen, siger Jakob Næsager til Berlingske.

LÆS OGSÅ SF vil have biler ud af Aarhus i 2040

Socialdemokratiets Niels E. Bjerrum forklarer, at prisforskellen er opstået, fordi boligerne i Ørestad er bygget uden, at der er anlagt en masse kommunale parkeringspladser. I stedet har By & Havn fået opgaven med at bygge parkeringsanlæg. Og det koster flere penge end de kommunale parkeringslicenser. Til gengæld er boligerne blevet billigere at leje eller købe, siger han til Berlingske.

Sagen er endnu ikke berammet. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Københavnere trækker kommunen i retten over parkeringpris Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger