Aarhus vil udskifte alle bybusser til el inden 2030. København er i gang med samme øvelse. (Foto: Colourbox)
Aarhus vil udskifte alle bybusser til el inden 2030. København er i gang med samme øvelse. (Foto: Colourbox)
14.06.2019 kl. 09.53

Klimakamp: Aarhus kan droppe benzinbiler

Politikerne i Aarhus Kommune skal inden længe tage stilling til, om kommunen skal holde op med at købe benzin- og dieselbiler med det samme.

Aarhus skal være CO2-fri i 2030, og nu overvejer politikerne, om kommunen allerede nu skal stoppe med at tilføje benzin- og dieselbiler til kommunens bilpark. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Helt konkret skal politikerne tage stilling til, om kommunen skal droppe at købe benzin- og dieselbiler, når kommunen skal købe biler under to ton. Desuden er en række andre initiativer på tapetet. Det forklarer kommunens klimachef, Henrik D. H. Müller.

– Da der er et stort politisk pres på at gøre noget for klimaet, vil byrådet på næste møde få et udkast til grøn transportplan at se samt blive præsenteret for en række straksinitiativer, siger han og fortsætter:

– Det giver ingen mening, at vi fortsætter med at købe benzinbiler. Så hvis byrådet vedtager det, vil vi fremover kun købe el-biler. Dermed vil flåden af køretøjer blive udskiftet løbende frem mod 2030.

LÆS OGSÅ Elbiler: Frederiksberg nærmer sig fuld dækning med ladestandere

Ud over stop for nyindkøb af biler, der kører på fossile brændstoffer, har kommunen allerede besluttet, at Aarhus Sporveje skal udskifte samtlige busser med el-busser inden 2030. Også andre eksterne leverandører vil få besked om, at de skal køre på el eller brint, når de løser opgaver for kommunen.

Politikerne i Aarhus har allerede besluttet, at de vil plante træer i Aarhus som kompensation for kommunale flyrejser. Derudover er det kommunens politik, at rejser til for eksempel København skal foregå med tog og ikke i fly eller egen bil. jki@kl.dk

Emneord
Klima, Miljø, Transport

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Klimakamp: Aarhus kan droppe benzinbiler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger