Helle Adelborg præsenterede Hvidovres vision for et stort grønt erhervsområde
Helle Adelborg præsenterede Hvidovres vision for et stort grønt erhervsområde
13.06.2019 kl. 14.00
FM19

Ni fantastiske øer med plads til fritid, fugle og firmaer

Hvidovres borgmester Helle Adelborg (S) håber at være klar til første spadestik på Holmene i 2022. Holmene et helt nyt unikt erhvervsområde, som også skal rumme naturværdier
tekst Tom Ekeroth

Hvis man dengang i 60'erne, da man fyldte op for at skabe industriområdet Avedøre Holme, havde fortalt, at i 2019 ville visionen være en udbygning af området til dobbelt størrelse med plads til sport, kajaksejlads, dyreliv og virksomheder, ville man mildest talt have undret sig.

Men det er Hvidovre vision for Holmene, ni grønne øer med plads til en masse nye arbejdspladser og en stor fornyelse af fritidslivet.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg præsenterede projektet, som skal være færdig i 2040, ved en debat i KL's telt. Eller debat er måske så meget sagt, for der var stor begejstring for projektet, som kommer til at fylde 2.300.000 kvadratmeter. Eneste skepsis var spørgsmålet om, hvor man får al den jord fra, som det vil kræve at etablere de nye øer, men det er allerede undersøgt. København bygger og bygger – lige om lidt den næste metrolinje blandt andet – så der bliver jord nok at tage af.

Anette Steenberg, direktør i Copenhagen Capacity, deltog i debatten og var begejstret for de ni øer, som hun mener både vil være attraktive for medarbejdere og vil kunne tiltrække udenlandske firmaer. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommunalt kæmpeprojekt klar til miljøundersøgelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ni fantastiske øer med plads til fritid, fugle og firmaer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger