125 valgtilforordnede i Hedensted Kommune fik ved en fejl dobbeltløn for deres arbejde. Arkivfoto
125 valgtilforordnede i Hedensted Kommune fik ved en fejl dobbeltløn for deres arbejde. Arkivfoto
12.06.2019 kl. 09.31

Ups: Valgtilforordnede fik dobbeltløn

Hedensted Kommune kom til at love de valgtilforordnede til europaparlamentsvalget dobbelt vederlag. Det koster kommunen i omegnen af 100.000 kroner.
tekst

Egentlig skulle de valgtilforordnede til europaparlamentsvalget i Hedensted Kommune have haft 850 kroner for deres hjælp, men kommunen kom i et brev til at skrive, at de ville få det dobbelte. Og sådan blev det. Det skriver Horsens Folkeblad.

De 125 valgtilforordnede skulle have haft de normale diæter på 850 kroner, som også deres kolleger til folketingsvalget fik, men noget gik galt undervejs, forklarer leder af HR, Politik og udvikling i Hedensted Kommune Thomas Frank.

– Det er et kæmpe maskineri, der sættes igang, når der er valg, og blandt de 1.000 ting, vi skal have styr på, missede vi en detalje i en enkelt mail. Her kom vi til at skrive, at de valgtilforordnede til Europaparlaments-valget ville få udbetalt 1.700 kroner, siger han til Horsens Folkeblad.

Og når nu kommunen havde lovet dem 1.700 kroner, ville de ikke trække det tilbage, siger Thomas Frank.

LÆS OGSÅ Kommunal stemmesluger

Fejlen kom frem, fordi flere borgere var tilforordnede til begge valg og derfor undrede sig over, at der var forskel i aflønningen.

Thomas Frank forklarer, at det kun er en del af de tilforordnede, der fik dobbeltdiæter. Formændene på de enkelte valgsteder og de tilforordnede, der kun havde en halv dags arbejde, fik det normale vederlag. jki@kl.dk

Emneord
Valg, EU

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ups: Valgtilforordnede fik dobbeltløn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger