Claus Christoffersen ligner det oplagte bud på en ny spidskandidat for Socialdemokratiet i Helsingør (Foto: Helsingør Kommune)
Claus Christoffersen ligner det oplagte bud på en ny spidskandidat for Socialdemokratiet i Helsingør (Foto: Helsingør Kommune)
12.06.2019 kl. 08.15

Borgmesterkandidat valgt til Folketinget: Her er afløseren

Socialdemokratiets spidskandidat igennem mange år i Helsingør Henrik Møller er valgt til Folketinget. Nu ser afløseren ud til at være fundet.

Det bliver den 49-årige Claus Christoffersen, der tager tøjlerne i Socialdemokratiet i Helsingør, efter den hidtidige spidskandidat Henrik Møller er blevet valgt til Folketinget. Det skriver i hvert fald de to lokale medier Helsingør Dagblad og Frederiksborg Amts Avis i dag onsdag.

Claus Christoffersen fortæller til de to aviser, at han har fået mange opfordringer til at stille op til posten som spidskandidat ved valget i 2021, og at han gerne vil tage kampen op.

– Jeg har sagt ja til at stille mig til rådighed, og er både stolt og ydmyg over støtten, siger Claus Christoffersen.

Han har siddet i byrådet siden valget i 2017, men har en længere historie i Socialdemokratiet. Han har været medlem i 22 år, og har desuden arbejdet som journalist på Christiansborg for det nu lukkede dagblad Aktuelt. Derudover har han arbejdet i Finansministeriet og i Folketingets administration. I dag er han pressechef i Ergoterapeutforeningen.

LÆS OGSÅ Venstre-spids melder sig på banen i Aalborg

Ifølge Helsingør Dagblad er Christoffersen indtil videre den eneste kandidat til posten, og han nyder desuden opbakning i baglandet. Dagbladet skriver dog også, at det 34-årige byrådsmedlem Silas Drejer bliver nævnt som en mulig kandidat. Han er 34 år gammel og pædagog og blev også valgt ind i byrådet for første gang i 2017.

Socialdemokratiet i Helsingør holder generalforsamlinger både den 18. og den 26 juni for at afklare, hvem der skal være spidskandidat. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmesterkandidat valgt til Folketinget: Her er afløseren Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger