Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.06.2019 kl. 12.10

SF kræver opgør med omstridt flygtningeø

SF kræver i regeringsforhandlingerne, at planerne om at bruge Lindholm som udrejsecenter for udviste flygtninge skrottes.

Dagens forhandlinger i rød blok om et regeringsgrundlag bliver indledt med, at SF kræver, at planerne om at indrette øen Lindholm ud for Kalvehave i Vordingborg bliver skrottet. Det siger Pia Olsen Dyhr ifølge flere medier på vej ind til forhandlinger med forhandlingsleder Mette Frederiksen (S) og Socialdemokratiet.

– Lindholm har ikke kloakering og er blevet et symbol på, at man løser alting. Men det gør man ikke, siger Pia Olsen Dyhr.

VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i forbindelse med finanslovsforhandlingerne det såkaldte paradigmeskift, som blandt andet indebar, at der skal etableres et udrejsecenter for kriminelle, afviste asylansøgere på øen Lindholm.

Lindholm-planerne vil ifølge VLAK og DF koste omkring 750 millioner kroner i etablering og drift frem mod 2022.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

Efter forhandlingerne meddelte Pia Olsen Dyhr, at der var åbenhed for ændringer af Lindholm-planerne.

– Vi er enige om, at vi skal have styr på, hvor de afviste, kriminelle asylansøgere er. Og at folk helst skal rejse hjem. Det er vi enige med Socialdemokratiet om. Men om det skal være på Lindholm eller et andet sted, det fornemmer jeg, at der er en hvis åbenhed for at diskutere, siger Pia Olsen Dyhr umiddelbart efter forhandlingerne.

SF peger på, at sikkerheden omkring det nuværende udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune i stedet kan forbedres.

Både de Radikale og Enhedslisten er modstandere af at oprette et udrejsecenter på Lindholm.

LÆS OGSÅ Partier serie-fremsætter forslag om flygtningebørn på tværs af kommuner

I Vordingborg Kommune, hvor der har været utilfredshed med planerne om Lindholm, vejrede borgmester Mikael Smed (S) morgenluft efter folketingsvalget.

– Efter folketingsvalget føler jeg mig rimelig tryg ved, at det ikke bliver til noget at lave et udrejsecenter på Lindholm, sagde Mikael Smed forleden til Berlingske Tidende.

Forhandlingerne mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale fortsætter de kommende dage, indtil der er lavet en aftale om et regeringsgrundlag, eller Mette Frederiksen må opgive arbejdet på at skabe enighed i rød blok. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: SF kræver opgør med omstridt flygtningeø Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger