Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.06.2019 kl. 11.56

Laveste antal kontanthjælpsmodtagere i ti år

Ikke siden 2009 har så få danskere været på kontanthjælp som lige nu. I alt modtager 125.900 danskere kontanthjælp.

125.900 danskere modtager kontanthjælp. Det er det laveste antal siden 2009. Da tallet var på sit højeste i 2015 modtog omkring 175.000 danskere kontanthjælp, integrationsydelse eller lignende ydelser.

Det viser tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort i dag tirsdag.

Cheføkonom i CEPOS, Mads Lundby Hansen, peger ifølge Ritzau på dansk økonomis fremgang over en længere periode som den primære årsag til faldet. Derudover har en række reformer som sænkede ydelser og 225-timersreglen påvirket tallet i positiv retning.

– Både set fra et menneskeligt perspektiv og for de offentlige finanser er det rigtig positivt, at der er færre kontanthjælpsmodtagere. Hver gang en person på kontanthjælp kommer i job, så forbedres de offentlige finanser med 250.000 kroner, så det har en rigtig positiv effekt, siger Mads Lundby Hansen til Ritzau.

LÆS OGSÅ Aftale giver mulighed for at sende offentligt ansatte på ferie

I Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mener cheføkonom Erik Bjørsted dog, at reformerne har haft ringe effekt, og at årsagen stort set kun skyldes fremgang i økonomien.

Nedgangen i tallet er ikke ensbetydende med, at de tidligere kontanthjælpsmodtagere er i arbejde eller uddannelse. Det kan også betyde, at de forsørger sig på anden vis eller bliver forsørget af familie. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Laveste antal kontanthjælpsmodtagere i ti år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger