Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.06.2019 kl. 11.56

Laveste antal kontanthjælpsmodtagere i ti år

Ikke siden 2009 har så få danskere været på kontanthjælp som lige nu. I alt modtager 125.900 danskere kontanthjælp.

125.900 danskere modtager kontanthjælp. Det er det laveste antal siden 2009. Da tallet var på sit højeste i 2015 modtog omkring 175.000 danskere kontanthjælp, integrationsydelse eller lignende ydelser.

Det viser tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort i dag tirsdag.

Cheføkonom i CEPOS, Mads Lundby Hansen, peger ifølge Ritzau på dansk økonomis fremgang over en længere periode som den primære årsag til faldet. Derudover har en række reformer som sænkede ydelser og 225-timersreglen påvirket tallet i positiv retning.

– Både set fra et menneskeligt perspektiv og for de offentlige finanser er det rigtig positivt, at der er færre kontanthjælpsmodtagere. Hver gang en person på kontanthjælp kommer i job, så forbedres de offentlige finanser med 250.000 kroner, så det har en rigtig positiv effekt, siger Mads Lundby Hansen til Ritzau.

LÆS OGSÅ Ny kommissær: Ingen ambitioner om at ødelægge den danske model

I Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mener cheføkonom Erik Bjørsted dog, at reformerne har haft ringe effekt, og at årsagen stort set kun skyldes fremgang i økonomien.

Nedgangen i tallet er ikke ensbetydende med, at de tidligere kontanthjælpsmodtagere er i arbejde eller uddannelse. Det kan også betyde, at de forsørger sig på anden vis eller bliver forsørget af familie. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Laveste antal kontanthjælpsmodtagere i ti år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger