Arkivfoto
Arkivfoto
07.06.2019 kl. 10.51

Skandaleramt forvaltning henter ny topchef i ministerium

Den stormomsuste teknik- og miljøforvaltning i Københavns Kommune har sat navn på sin nye topchef. Han tiltræder efter sommerferien.

En række skandaler om blandt andet borgernes overbetaling for ydelser har plaget teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune og har kostet flere topchefer - herunder den administrerende direktør - jobbet. Nu har Borgerrepræsentationen i København sat navn på den nye administrerende direktør.

Det bliver den 46-årige Søren Wille, der kommer fra en stilling som afdelingschef i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 

Søren Wille afløser Pernille Andersen, der i foråret blev fyret fra sit job, efter en række kritisable forhold i forvaltningen blev afdækket af Dagbladet BT. Blandt andet har kommunen i en årrække opkrævet alt for mange penge af borgerne for fortovsrenhold, ligesom en chef i forvaltningen blev politianmeldt for at have hjulpet med en byggesag mod at få en ydelse den anden vej.

Siden Pernille Andersen blev fyret, har Michel Schilling fra april måned passet direktørjobbet som konstitueret i stillingen.

LÆS OGSÅ Favrskov henter teknikdirektør i nabokommunen

Søren Wille er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har ud over sin chefstiling i transportministeriet også været ministersekretær i Finansministeriet. 

Vikarierende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergaard Madsen (EL), peger netop på Willes erfaring fra centraladministrationen som et stort plus.

– Teknik- og Miljøforvaltningen har en række dygtige og dedikerede medarbejdere, der hver eneste dag knokler for at holde byen ren, skabe verdens bedste cykelby, den første CO2-neutrale hovedstad og løfte vores udsatte byområder. Men den seneste tid har også vist, at der er områder med potentiale for forbedringer, ligesom der er brug for en justering af organisationen. Jeg er sikker på, at Søren Wille er den helt rette til at understøtte det i forvejen gode arbejde og sikre en fortsat positiv udvikling af forvaltningen, og jeg ser frem til samarbejdet, siger Karina Vestergaard Madsen i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Hun vikarierer i øjeblikket for Ninna Hedeager Olsen, der er sygemeldt.

LÆS OGSÅ Tidligere kommunaldirektør i kommunalt comeback

Den tiltrædende administrerende direktør er også fuld af lovord den anden vej.

– København er en af de bedste byer i verden at bo, leve og arbejde i og en del af den ære tilfalder Teknik- og Miljøforvaltningen. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at byen fastholder sin stærke position. Det gør vi ved at være en ordentlig og effektiv forvaltning, som både evner at tænke nyt, levere sikker drift og professionel politisk betjening. Jeg glæder mig til at blive en del af holdet, som skal drive udviklingen i København, isger Søren Wille i pressemeddelelsen.

Han tiltræder den 1. august. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse, Teknik, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skandaleramt forvaltning henter ny topchef i ministerium Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger