Villum Christensen under kommunalvalget i november 2017 (Foto: Thomas Kokholm)
Villum Christensen under kommunalvalget i november 2017 (Foto: Thomas Kokholm)
07.06.2019 kl. 09.00

Rokade aflyst: S beholder borgmesterposten i Slagelse

John Dyrby Paulsen og Villlum Christensen skrotter aftale, som deler borgmesterperioden i Slagelse i to. Dyrby Paulsen fortsætter dermed perioden ud.

Under stor ståhej sikrede John Dyrby Paulsen (S) sig borgmesterposten i Slagelse efter kommunalvalget i 2017. Støtten kom fra uventet kant i form af Liberal Alliance. Prisen var, at perioden skulle deles i to. Først to år med John Dyrby Paulsen og siden to år med LA's Villum Christensen. 

Den aftale er nu skrottet, meddeler parterne til sn.dk, og John Dyrby Paulsen bliver siddende på borgmesterkontoret i hele perioden.

– Jeg håber, at det kan være med til at cementere den nuværende ro og stabilitet i det politiske arbejde i Slagelse Byråd. Kommunen skal fortsat udvikles, siger Villum Christensen til sn.dk.

Villum Christensen, der har siddet i Folketinget indtil det netop overståede valg, rykker i stedet ind på et kontor på rådhuset, hvor han som viceborgmester skal være bindeled mellem kommunen og erhvervslivet i kommunen. Han vil desuden passe sit arbejde som statsrevisor på Christiansborg,

LÆS OGSÅ Kommunal stemmesluger vil afløse partiformand i tv-debatter: Bliver afvist af DR og TV2

For en god måned siden understregede Villum Christensen over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at beslutningen om borgmesterrokaden ikke var taget endnu.

– Der står ikke, at det skal ske, der står, at jeg har retten til det. Det var velovervejet, at vi formulerede det sådan. Hvad nu hvis jeg i mellemtiden solgte hotellerne og ville rejse jorden rundt, sagde Villum Christensen.

Han fortalte i øvrigt, at de to ville vente med at melde noget ud indtil august, fordi det jo kunne være, John Dyrby Paulsen skulle være minister. Men udmeldingen kommer altså to dage efter folketingsvalget, og inden regeringen er dannet. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rokade aflyst: S beholder borgmesterposten i Slagelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger