Foto: www.folkemoedet.dk
Foto: www.folkemoedet.dk
07.06.2019 kl. 13.22
FM19

Borgmester nomineret til Folkemødepris

Danmarks yngste borgmester og socialdemokratiske komet er nomineret til Folkemødets dialogpris. Den bliver uddelt efter afstemning på Folkemødet på Bornholm.

Hvert år siden 2013 har Folkemødets gæster stemt på en politiker, som i særlig grad har lyttet og været i dialog. Således også i år, hvor en borgmester er blandt de fem politikere, der er nomineret til at modtage Folkemødets Dialogpris 2019.

Der er tale om den 26-årige, socialdemokratiske Holbækborgmester Christina Krzyrosiak Hansen. Hun er nomineret af juryen, der blandt andet består af Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S).

I begrundelsen fra juryen står der om Christian Krzyrosiak Hansen, at:

– Hun er ærligt og autentisk rykket ud fra borgmesterkontoret og er gået i åben dialog med kommunens borgere.

LÆS OGSÅ Hørt på Folkemødet

Det henviser blandt andet til, at hun jævnligt er i minipraktik i forskellige hjørner af kommunen. I et portrætprogram på DR kunne man blandt andet se hende hjælpe et par vej- og parkmedarbejdere med at trimme kommunens buske.

Folkemødets Dialogpris bliver valgt ved afstemning under Folkemødet. Her kan alle Folkemødets gæster stemme på deres favorit via folkemøde-appen eller på dialogprisen.dk. Vinderen bliver afsløret på Folkemødets sidste dag søndag klokken 11 på Hovedscenen i Allinge. Det er Folkemødeforeningens formand Jann Sjursen, der afslører vinderen og overrækker prisen.

Foruden Holbæks borgmester er fire folketingsmedlemmer nomineret. Det er Magnus Heunicke (S), Mette Abildgaard (K), Karsten Lauritzen (V) og Trine Torp (SF).

Krzyrosiak Hansen er ikke den første borgmester, der er nomineret, men løber hun af med sejren, bliver hun den første vinder, der ikke er medlem af Folketinget. Tidligere har Esben Lunde Larsen (V), Pia Olsen Dyhr (SF), Ida Auken (RV), Uffe Elbæk (Alt.), Liselott Blixt (DF) og Jacob Mark (SF) vundet prisen.

LÆS OGSÅ Borgmester snupper prestigefyldt Folkemøde-pris

Folkemødet finder sted fra den 13. til den 16. juni i Allinge på Bornholm. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester nomineret til Folkemødepris Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger