Susanne Dyreborg vil fremover være mere markant i holdningerne og mere eksponeret. Privatfoto.
Susanne Dyreborg vil fremover være mere markant i holdningerne og mere eksponeret. Privatfoto.
06.06.2019 kl. 11.00
FV19

DF: Vi har været for beskedne i valgkampen

Dagen efter valget er viceborgmester og folketingskandidaten Susanne Dyreborg (DF), Esbjerg allerede i gang med at lægge en helt ny slagplan for næste folketingsvalg.
tekst Sidsel Boye

Viceborgmesteren fra Esbjerg, Susanne Dyreborg (DF) troede lige til det sidste, at meningsmålingerne ville blive gjort til skamme, men på valgaftenen sad hun på Christiansborg sammen med partifællerne og måtte konstatere, at antallet af mandater i hendes egen kreds, Sydjylland, er blevet halveret til tre.

– Man håber på succes, og så er det mærkeligt pludseligt at være sammen med en masse mennesker, hvoraf nogen mister deres job i Folketinget, og alt det de har kæmpet for, siger hun.

Over morgenkaffen dagen efter valget er hun allerede oppe på hesten igen og i gang med at lægge en slagplan for næste valg om fire år.

– Det er ikke alt det, vi har gjort de seneste fire år, som er nået helt ud til vælgerne, så vi skal lære noget om eksponering og markedsføring og blive lidt mere som de andre partier. Vi har været for velopdragne og beskedne. Vi skal faktisk prale lidt mere. Man skal heller ikke kimse ad, at der er en Pernille Vermund (NB), som samtidig har formået at blive valgt, siger Susanne Dyreborg.

LÆS OGSÅ Lars Weiss går efter overborgmesterposten

Susanne Dyreborg fik 961 personlige stemmer ved kommunalvalget, og i skrivende stund kender hun ikke det seneste tal.

– Umiddelbart tænker jeg ikke, at mit mandat i byrådet er blevet tyndt på grund af valgresultatet, men får jeg mindre end 961 stemmer, skal jeg lige finde ud af en anden taktik, siger hun.

DF mister ved valget 21 mandater og lander på 16. (Redaktionens opdatering. Susanne Dyreborg: 1082 personlige stemmer). sib@kl.dk.

Emneord
Vælgerlussing, Valg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF: Vi har været for beskedne i valgkampen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger