Foto: Nye Borgerlige
Foto: Nye Borgerlige
06.06.2019 kl. 14.30
FV19

37-årig kommunalpolitiker valgt for Nye Borgerlige

Partiets eneste kommunalpolitiker, den 37-årige Mette Thiesen, er formodentlig valgt til Folketinget. Hun regner med at forblive medlem af byrådet i Hillerød.
tekst Tom Ekeroth

Mette Thiesen er som Nye Borgerliges spidskandidat i Nordsjælland formodentlig valgt til Folketinget. Hun har en ambition om at opretholde sit kommunalpolitiske engagement:

– Jeg har sagt fra starten, at Hillerød Kommune har brug for Nye Borgerlige i byrådet. Det er rigtig vigtigt for mig, at vi er repræsenteret der, at være borgernes talerør og vagthund i byrådet. Det er der behov for, siger hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Udover partiets helt centrale mærkesag, udlændingepolitikken, har Mette Thiesen flere mærkesager:

– Jeg brænder for, at vi skal have nedlagt jobcentrene, og jeg brænder ekstremt meget for det specialiserede børneområde og handicapområdet, hvor vi har set nogle meget grelle sager i Hillerød Kommune, men også i andre kommuner, hvor familier med børn med særlige behov er blevet svigtet. Jeg har også nogle helt lokale sager om infrastruktur i Nordsjælland, som jeg vil tage med mig for at få løst, siger den læreruddannede Mette Thiesen.

LÆS OGSÅ Hver tiende kvinde oplever sexisme i byrådet
FOR ABONNENTER

Lige som partistifterne Pernille Vermund og Peter Seier Christensen har Mette Thiesen en fortid som konservativ. Hun blev valgt ind i Hillerød i 2013, men brød med partiet og blev valgt for Nye Borgerlige i 2017. Hun er til daglig folkeskolelærer i Lyngby, hvor hun underviser 5. klasser i historie, kristendom, dansk og engelsk. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, Valg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 37-årig kommunalpolitiker valgt for Nye Borgerlige Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger