Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
04.06.2019 kl. 10.30

Kommunen og naboen vil have sænket farten

Beboere på flere boligveje i Odense efterspørger lavere fart og mere tryghed på deres vej. Nyt samarbejde mellem beboerne og Odense Kommune skal derfor få bilisterne til at blive mere opmærksomme og dermed øge trygheden for dem, der bor langs vejen.
tekst Tom Ekeroth

"Sammen sænker vi farten" er budskabet på de skilte, der bliver sat op som forsøg på nogle af de boligveje i Odense, hvor beboere har udtrykt ønske om at få nedsat hastigheden. Skiltene skal bidrage til, at bilisterne bliver opmærksomme på deres fart og letter foden fra speederen.

– Nogle borgere oplever, at der bliver kørt for stærkt, hvor de bor, og derfor har forvaltningen udviklet denne kampagne for – sammen med borgerne – at få sænket hastigheden. Trafiksikkerhed handler først og fremmest om god adfærd, og jeg er meget glad for, at der er aktive odenseanere, som vil gøre en indsats for lavere fart i deres boligområde, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Heldigvis er Danmark et af Europas tre sikreste trafiklande, og der registreres stort set ingen uheld på boligvejene i Odense. Men trafiktællinger viser, at adfærden ikke er korrekt hos alle bilister, og det skaber utryghed. Forhåbentlig vil den nye kampagne få flere til at holde farten nede.

Skilte med skiftende ejermænd

Beboerrepræsentanterne, der har kontaktet Odense Kommune, skal efter aftale med kommunen selv sørge for, at skiltene bliver hentet hos kommunen, og at de bliver hængt op. Inden opsætning sørger beboerrepræsentanten ligeledes for at få tilladelse til opsætning på lysmasterne hos Energi Fyn.

LÆS OGSÅ Luften skal renses i udsatte boligområder

I første omgang bliver der hængt seks skilte op på et udpluk af de veje, hvor beboere har henvendt sig for at få skabt mere tryghed. Skiltene hænger som udgangspunkt i tre måneder og kan derefter skifte ejermand og blive brugt på andre veje. Efter de tre måneder vil Odense Kommune tage kontakt til beboerrepræsentanterne for at høre om deres oplevelser. tek@kl.dk 

Fakta

• Seks plakater på et udpluk af kommunens boligveje – for eksempel Lundekærsvej, Karlavej og Slagkrogen

• Samme budskab på alle seks plakater: "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo"

• Skiltene er midlertidige og skal hænge på vejen i tre måneder, hvorefter de skifter ejermand

• Skiltene hentes af beboerrepræsentanten, som selv sørger for at sætte dem op og tage dem ned igen

• Beboerrepræsentanten har inden opsætning selv sørget for at få tilladelse hos Energi Fyn

• Projektet er blevet til efter inspiration fra Silkeborg Kommune

Emneord
Trafik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunen og naboen vil have sænket farten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger