Innovationsminister Sophie Løhde. Foto: Nadia Fryd
Innovationsminister Sophie Løhde. Foto: Nadia Fryd
09.01.2019 kl. 07.10

Offentlig ledelse får sin egen festival

Innovationsminister Sophie Løhde (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er klar med 22 konkrete initiativer og 27 anbefalinger i kølvandet på Ledelseskommissionen. Ministerparret inviterer KL og Danske Regioner til at være med i et nationalt partnerskab om indsatsen.
tekst Sidsel Boye

Offentlig ledelse får i hvert af de kommende tre år sin helt egen festival i form af en uge, som er fuldstændig helliget inspiration og trends og udveksling af erfaringer ledere, forskere, medarbejdere og ledelseskonsulenter imellem.

Initiativet til den nye tradition er en del af ledelses- og kompetencereformen, som innovationsminister Sophie Løhde og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen præsenterer i dag i Finansministeriet.

Ledelsesugen skal dække emner, der går på tværs af niveauer, sektorer og fagområder, og regeringen vil i den forbindelse sammen med KL og Danske Regioner tage initiativ til at udnævne en ambassadør for offentlig ledelse, der skal virke for et år ad gangen.

Ambassadøren skal dels stå i spidsen for ledelsesugen, men skal også deltage i den offentlige debat om ledelse og komme med gode eksempler på, hvor det lykkes at løse den offentlige sektors udfordringer med ledelse.

LÆS OGSÅ Kommunaldirektør forlader posten

Ud over ledelsesugen og ambassadøren er det regeringens hensigt at invitere KL og Danske regioner til et nationalt partnerskab om ledelse og kompetencer. Partnerskabet skal følge op på reformudspillet fra regeringen, som den kalder: "En offentlig sektor rustet til fremtiden". sib@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Offentlig ledelse får sin egen festival Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger