Foto: Lolland Kommune
Foto: Lolland Kommune
31.01.2019 kl. 10.30

Lolland går med i sagsanlæg mod staten

11 kommuner er nu klar til at lægge sag an mod staten om fejlagtig udligning.
tekst Rudi Holm

Et enigt byråd i Lolland Kommune besluttede i aftes at gå med i sagsanlægget mod staten om fejlagtig udligning i årene 2015 til 2018. Det skriver Lolland Falsters Folketidende.

19 kommuner med Hjørring Kommune i spidsen har fået foretaget en juridisk vurdering hos advokatfirmaet Hjulmand Kaptain af mulighederne for at vinde en retssag mod staten med henblik på at blive kompenseret for det udligningstab, som kommunerne har haft i årene 2015-2018.

Ifølge borgmester Holger Schou Rasmussen (S) har kommunerne en god sag, og han oplyste overfor byrådet, at 10 kommuner nu har tilsluttet sig sagsanlægget.

– Kun Thisted Kommune har sagt nej. Min forventning er, at vi samlet bliver over 15 kommuner, der går med i sagsanlægget, der ikke er et sagsanlæg mod regeringen, men mod staten, pointerede borgmesteren ifølge Lolland Falsters Folketidende.

LÆS OGSÅ 40 kommuner med udligningsopråb: Kræver ændringer i udspil

Lolland Kommune har fået foretaget en analyse af, hvor stort et tab kommunen har haft i perioden på grund af den fejlagtige udligning. Den viser, at tabet i perioden løber op i 111 millioner kroner. ruh@kl.dk 

Emneord
Udligning, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lolland går med i sagsanlæg mod staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger