Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
31.01.2019 kl. 11.00

Kommuner sjusker med brandsikkerheden i plejeboliger

Ministeriel undersøgelse viser, at brandsikkerheden halter i mange kommunale plejeboliger.
tekst Rudi Holm

Brandsikkerheden halter i mange kommunale plejeboliger. Det mener transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der nu indskærper over for kommunerne, at brandkravene i landets plejeboliger skal overholdes.

Ministeren igangsatte en undersøgelse af brandsikkerheden i landets plejeboliger efter en tragisk brandulykke på plejecentret Farsøhus i Allingåbro i fjor, og de foreløbige resultater af den undersøgelse viser, at stort set alle de kommuner, der har svaret, har bygninger med plejeboliger, som ikke lever op til de brandkrav, der var gældende på det tidspunkt, boligen blev opført eller renoveret.

– Det er helt uacceptabelt, at der er kommuner her i landet, der uden andre foranstaltninger fraviger fra de krav, der er for brandsikkerhed i vores plejeboliger. Kommunerne skal stramme op og få styr på de bygninger, der ikke overholder kravene, så beboerne kan være trygge ved at bo i plejebolig. Derfor har jeg bedt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om at skrive til disse kommuner og anmode om en redegørelse for, hvornår de vil tage initiativ til at sikre, at alle deres plejeboliger lever op til den krævede brandsikkerhedsmæssige standard, fortæller Ole Birk Olesen.

De kommuner, der har angivet at have mangelfulde brandsikkerhedsmæssige forhold i deres plejeboliger, skal indsende deres redegørelse til Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen senest den 15. april i år. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Flere kan søge corona-pulje til velfærdsbyggeri
Emneord
Byggeri, Teknik, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner sjusker med brandsikkerheden i plejeboliger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger