Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.01.2019 kl. 09.30

Kommune har udbetalt millioner i uberettiget støtte

Gigantfejl i Høje-Taastrup Kommune har ført til, at knap 2.000 borgere har fået udbetalt 3,2 millioner kroner for meget i ydelser.
tekst Rudi Holm

Manglende kontrol med udbetaling af ydelser har ført til, at Høje-Taastrup Kommune har udbetalt omkring 3,2 millioner kroner for meget til cirka 2.000 borgere primært på kontanthjælpsområdet.

Problemerne skyldes, at Høje-Taastrup Kommune ikke har reageret på en lang række henvendelser – såkaldte adviseringer – om forhold, der har ændret sig i borgernes sager, for eksempel at borgeren var flyttet eller havde fået job, skriver Dagbladet Roskilde.

Den manglende opfølgning er sket i over 4.000 sager fordelt på knap 2.000 borgere. Høje-Taastrup Kommune vurderer, at cirka 500 borgere vil ende med et krav om at tilbagebetale ydelserne.

– Det er en rigtig kedelig situation, som vi selvfølgelig gerne ville have været foruden, siger Steffen Mølgaard (K), formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, til Dagbladet Roskilde.

LÆS OGSÅ Lejre overskred budgettet med 30 millioner kroner sidste år

Problemerne blev opdaget allerede i begyndelsen af sidste år, hvor en plan blev sat i værk for at få bragt orden i sagerne. Imidlertid viste en revisors stikprøver, at der efterfølgende skete en forværring af forholdene. Antallet af ubehandlede adviseringer voksede.

Det medførte, at der i september i fjor blev foretaget en ændring i ledelse og organisering af området.

– Det viste sig, at der blev givet urigtige oplysninger op i systemet, så man troede, at det så fint ud. Det er vi selvfølgelig meget utilfredse med, og de ansvarlige ledere er ikke længere ansat i kommunen, fortæller Steffen Mølgaard til avisen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune har udbetalt millioner i uberettiget støtte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger