Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.01.2019 kl. 09.30

Kommune har udbetalt millioner i uberettiget støtte

Gigantfejl i Høje-Taastrup Kommune har ført til, at knap 2.000 borgere har fået udbetalt 3,2 millioner kroner for meget i ydelser.
tekst Rudi Holm

Manglende kontrol med udbetaling af ydelser har ført til, at Høje-Taastrup Kommune har udbetalt omkring 3,2 millioner kroner for meget til cirka 2.000 borgere primært på kontanthjælpsområdet.

Problemerne skyldes, at Høje-Taastrup Kommune ikke har reageret på en lang række henvendelser – såkaldte adviseringer – om forhold, der har ændret sig i borgernes sager, for eksempel at borgeren var flyttet eller havde fået job, skriver Dagbladet Roskilde.

Den manglende opfølgning er sket i over 4.000 sager fordelt på knap 2.000 borgere. Høje-Taastrup Kommune vurderer, at cirka 500 borgere vil ende med et krav om at tilbagebetale ydelserne.

– Det er en rigtig kedelig situation, som vi selvfølgelig gerne ville have været foruden, siger Steffen Mølgaard (K), formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, til Dagbladet Roskilde.

LÆS OGSÅ Borgmester: Mit første budget uden besparelser

Problemerne blev opdaget allerede i begyndelsen af sidste år, hvor en plan blev sat i værk for at få bragt orden i sagerne. Imidlertid viste en revisors stikprøver, at der efterfølgende skete en forværring af forholdene. Antallet af ubehandlede adviseringer voksede.

Det medførte, at der i september i fjor blev foretaget en ændring i ledelse og organisering af området.

– Det viste sig, at der blev givet urigtige oplysninger op i systemet, så man troede, at det så fint ud. Det er vi selvfølgelig meget utilfredse med, og de ansvarlige ledere er ikke længere ansat i kommunen, fortæller Steffen Mølgaard til avisen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune har udbetalt millioner i uberettiget støtte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger