Foto: Herlev Kommune
Foto: Herlev Kommune
30.01.2019 kl. 11.30

KL: Folkeskolen har brug for bred opbakning

Pas på, at skolelederen ikke skal bruge for meget tid på dokumentationskrav, lyder advarslen fra KL-udvalgsformand som reaktion på ny politisk aftale om folkeskolen.
tekst Rudi Holm

Formanden for KL's Børne- og Undervisningsudvalg, Thomas Gyldal Petersen (S), opfordrer til, at alle parter omkring folkeskolen nu står sammen om den og bakker op om de nye rammer, som et bredt flertal i Folketinget i dag blev enige om.

– Det er godt, at der er enighed om justeringerne. Folkeskolen har brug for bred politisk opbakning. Det handler først og sidst om eleverne, som skal have en skoledag, der både uddanner og danner dem til livet. Vi har en god folkeskole, som vi i fællesskab skal arbejde for at gøre til et attraktivt valg for alle, siger han.

KL-udvalgsformanden ser frem til at drøfte økonomien i aftalen og pointerer, at han naturligvis forudsætter, at ændringerne er fuldt finansierede. Samtidig advarer han mod for mange dokumentationskrav.

– Umiddelbart er det svært ikke at bemærke de mange dokumentationskrav, som aftalen indeholder i forhold til blandt andet kortere skoledage. Vi skal passe på, at skolelederen ikke ender med at bruge alt for megen tid på det. Skolelederens vigtigste opgave er i samspil med lærere og pædagoger at sørge for, at skoledagen bliver bedst mulig for alle elever, fastslår Thomas Gyldal Petersen. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Ny politisk aftale om folkeskolen: Yngste elever får kortere skoledage

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: Folkeskolen har brug for bred opbakning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger