Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.01.2019 kl. 10.30

EM-værtsbyer udpeget

København, Lyngby og Hørsholm bliver mulige baser for landshold under EM-slutrunden i fodbold næste sommer.
tekst Rudi Holm

DBU har nu fundet de byer, som kan komme til at danne rammen om opholdet for europæiske fodboldlandshold i forbindelse med EM-slutrunden næste sommer. Valget faldt på Lyngby, Hørsholm samt to steder i København: Valby og Tingbjerg Idrætsparker.

Danmark skal i anledning af det europæiske fodboldforbund UEFA's 60 års jubilæum være værtsland for EM-slutrunden sammen med 11 andre nationer. Fire kampe skal spilles i Parken i København – Danmark er sikker på minimum to af kampene, hvis landsholdet kvalificerer sig til slutrunden.

Hørsholm havde ellers sagt nej til at blive mulig vært for en af de europæiske topnationer i fodbold på grund af for høje krav fra UEFA's side, der især handlede om forsikring af de gæstende stjernespillere.

Men tonen har fået en anden lyd, efter at DBU selv har valgt at stå for forsikringen af alle træningsanlæg under slutrunden.

LÆS OGSÅ DGI-formand kritiserer udligning

– Vi synes, vi har fået en fin aftale med DBU, hvor de går ind og tager ansvar. Vi vil meget gerne være værtsby, og det er en rigtig fin ting for os, at vi nu får opgraderet nogle af vores faciliteter. Det bliver spændende at se, hvor meget der bliver opgraderet, siger Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), til TV 2 Lorry.

Først i april næste år bliver det endeligt besluttet, hvilket sted de gæstende fodboldlandshold vælger at bruge som træningsbase. ruh@kl.dk 

Emneord
Branding, Fritid, Idræt

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: EM-værtsbyer udpeget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger