Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.01.2019 kl. 10.40

Otte områder i spil til Landsbyprisen 2019

Seks landsbyer og to landsbyfællesskaber fra otte forskellige kommuner kandiderer til Region Midtjyllands landsbypris, når den uddeles for 11. gang. Hvem der får Landsbyprisen 2019, beslutter regionsrådet til marts.
tekst Tom Ekeroth

Region Midtjyllands landsbypris er med til at sætte fokus på det gode og bæredygtige liv i Region Midtjyllands lokalsamfund. Sidste år løb Sall i Favrskov Kommune med titlen og de medfølgende 150.000 kroner til faciliteter og aktiviteter i byen. I år er seks landsbyer og to landsbyfællesskaber indstillet til prisen.

– Udvikling i landsbyer handler jo om meget andet end indbyggertal og den lokale Brugs. Kandidaterne til Landsbyprisen 2019 skal være med til at vise vejen for, at udvikling i landdistrikterne også handler om fornyelse, natur, kulturarv, bæredygtighed og samarbejde. Nu glæder vi os til at se nærmere på forslagene fra LAG'er og kommuner og indstillingen fra ekspertpanelet, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling Jørgen Nørby (V).

Vinderen findes til marts

Det er regionsrådet, der efter indstilling fra et ekspertpanel, finder vinderen af Landsbyprisen 2019. Det sker i forbindelse med regionsrådets møde i slutningen af marts. I udvælgelsen lægger regionsrådet blandt andet vægt på udvikling gennem stærkt lokalt engagement og samarbejde med andre landsbyer – og at der er øje for natur, klima og kultur.

– Vi har masser af gode steder at bo og leve i landdistrikterne. De otte kandidater viser samtidig, hvordan aktive lokalsamfund også kan bidrage til en positiv udvikling i hele regionen. Det skal regionens landsbypris være med til at fremhæve, og samtidig er formålet, at andre kan lade sig inspirere af gode ideer og initiativer, siger næstformand i Udvalget for Regional Udvikling Flemming Knudsen (S). tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Antallet af unge styrtdykker i yderområder

De otte indstillede kandidater til Landsbyprisen 2019

Fjordklyngen, Viborg Kommune
Gludsted, Ikast-Brande Kommune
Idom-Råsted, Holstebro Kommune
Knebel, Syddjurs Kommune
Sdr. Vium, Ringkøbing-Skjern Kommune
Stjær, Skanderborg Kommune
Voel, Silkeborg Kommune
Ørsted, Norddjurs Kommune

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Otte områder i spil til Landsbyprisen 2019 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger