Foto: Thisted Kommune
Foto: Thisted Kommune
25.01.2019 kl. 11.00

Derfor vil Thisted ikke sagsøge staten

Kommunen vil ikke være med i sagsanlæg mod staten for fejl i udligningen. Økonomiudvalgene i Hjørring, Jammerbugt, Brønderslev, Mariagerfjord og Rebild Kommuner har besluttet sig for et søgsmål. I Thisted synes man, det er for dyrt.
tekst Tom Ekeroth

Med et "nej" fra et enigt økonomiudvalg er det nu afgjort, at Thisted ikke bliver at finde blandt de kommuner, som i fællesskab vil anlægge sag mod staten på grund af fejl i opgørelsen af den statslige udligning til kommunerne.

– I udgangspunktet er det et stort skridt at rejse en sag mod staten, siger borgmester Ulla Vestergaard (S) til Thisted dagblad.

Hun understreger, at selv om kommunerne rejser en sag mod staten i enighed, er der ingen garanti for, at sagen også kan vindes, og at den enkelte kommune i det tilfælde kan forudse at skulle betale væsentlig mere i sagsomkostninger end de 300.000 kroner, de hver skal betale for at få sagen behandlet i første instans.

– Forudsat, at 20 kommuner står bag et fælles sagsanlæg mod staten, skal hver kommune betale 300.000 kroner plus moms til advokatfirmaet. Taber vi den, bliver det beløb større for hver af kommunerne, siger Ulla Vestergaard til Dagbladet. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Venstre kræver skattesmækket fjernet fra udligningsreformen
Emneord
Udligning, Budget, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Derfor vil Thisted ikke sagsøge staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger