Henrik Frandsen foto: Tønder Kommune
Henrik Frandsen foto: Tønder Kommune
25.01.2019 kl. 10.15

Borgmester skuffet over VUC-redegørelse

Tønders borgmester Henrik Frandsen er ikke tilfreds med den anbefaling, som det midlertidige styre af VUC Syd er kommet med i en redegørelse. Styret anbefaler, at VUC Syds bygninger i Tønder sælges fra og undervisningen lægges ud til andre aktører.
tekst Tom Ekeroth

VUC Syds midlertidige bestyrelse lægger op til, at VUC Syds lokaler på Campus i Tønder sættes til salg. Samtidig lægges der i en redegørelse op til, at VUC Syds undervisningstilbud overtages af andre aktører: HF-enkeltfagene overtages af Tønder Gymnasium, mens den almene voksenundervisning overtages af den fælles sønderjyske Forberedende Grunduddannelse (FGU), der starter til august i år.

Borgmester Henrik Frandsen (V) er skuffet:

– Tønder Kommune kan ikke være tilfreds. Min umiddelbare reaktion er, at der hovedsageligt er tænkt på økonomi og mindre på at sikre, at VUC også fremover har et samlet tilbud i hele Sønderjylland. Tønder står til at tabe VUCs nuværende undervisningstilbud, og det er jeg selvfølgelig ærgerlig over, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Den nye model flytter undervisning af voksne over på ungdomsuddannelsesinstitutioner, og det er ikke nogen god ide:

LÆS OGSÅ Kommuner er klar med gratis mundbind til studerende

– Voksne borgere, der måske ikke har været på skolebænken i mange år, har behov for at være i et miljø med andre voksne, siger Henrik Frandsen, der også peger på, at hele grundtanken med FGU netop er at oprette et undervisningstilbud, der udelukkende henvender sig til unge, der kræver en særlig indsats:

– Derfor vil det være i modstrid med intentionerne omkring FGU at flytte den almene voksenundervisning ind i det regi, siger borgmesteren.

Bestyrelse afsat

På grund af de økonomiske og kvalitetsmæssige problemer på VUC Syd blev bestyrelsen i september sidste år afsat af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og afløst af et midlertidigt styre. Dette midlertidige styre har til opgave at kortlægge VUC Syds økonomiske situation og i sidste ende vurdere, om VUC Syd kan fortsætte sin drift.

Borgmester Henrik Frandsen siger, at han naturligvis beklager den situation, som VUC Syd står i, da den skaber stor usikkerhed for nuværende og kommende kursister samt medarbejdere.

LÆS OGSÅ Vi kan ikke være det bekendt
FOR ABONNENTER

Han understreger, at han naturligvis har forståelse for, at der skal ske ændringer i driften af VUC Syd:

– Men Tønder Kommune ser det som meget vigtigt, at der også fremadrettet er et samlet VUC-undervisningstilbud i Tønder, og at aktiviteterne ikke bliver spredt ud til forskellige aktører. Det er vigtigt, at der fortsat er en bred vifte af undervisningstilbud i Tønder og at VUC også fremover har et samlet tilbud i hele Sønderjylland, siger Henrik Frandsen. tek@kl.dk 

 FAKTA:

• VUC Syds Tønder-afdeling har siden august 2015 været en del af Campus Tønder, der er et bygningsfællesskab med EUC SYD og Det Blå Gymnasium / Tønder Handelsskole.

• VUC Syds bygningsandel udgør 2.487 kvadratmeter, og der er var 170 kursister på VUC i Tønder i 2018, og tallet forventes at ligge på 100 i 2019 ifølge VUC Syds oplysninger.

• Udover lokalerne i Tønder anbefaler det midlertidige styre også at sælge VUC Syds bygninger/lokaler i Haderslev og Gram og flytte hovedsædet til Aabenraa.

 

 

LÆS OGSÅ Kulturen skal løfte sårbare unge i Helsingør
FOR ABONNENTER
Emneord
Uddannelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester skuffet over VUC-redegørelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger