Foto: Leitorp
Foto: Leitorp
23.01.2019 kl. 10.38

Forældreintra overlever

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil ikke følge anbefalingen fra regeringens stresspanel om at lukke Forældreintra og finde tidligere tiders kontaktbog frem fra gemmerne. KL inviterer stresspanelet til en orientering om Aula.
tekst Tom Ekeroth

Forældreintra deler vandene og blev tirsdagens helt store samtaleemne, efter at regeringens stresspanel som en af 12 anbefalinger ville have nedlagt Forældreintra, skrottet afløseren Aula og have genindført den gamle, fysiske kontaktbog.

Men undervisningsminister Merete Riisager (LA) siger klart nej til anbefalingen:

– Nej, det er jeg ikke interesseret i. Jeg tror ikke nødvendigvis, det er mindre stressende at have sedler i skoletaskerne end en fornuftig digital infrastruktur, hvor forældre kan finde de informationer, de har behov for. Det, som Stresspanelet har helt ret i, er, at man skal passe på med overload af informationer - man skal ikke læsses til med støj og unødvendige forstyrrelser, siger undervisningsministeren til Berlingske.

Aula er toptunet

I KL vakte udmeldingen fra Stresspanelet forundring. Peter Pannula Toft, kontorchef i kontoret for Børn og Folkeskole, siger: 

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

– Aula, som afløser Forældreintra, er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt, og hvor man ude i kommuner, på skoler og i børnehaver skal have en snak om, hvordan man bruger det klogt. Så skal man på lokalt plan have en dialog om, vil vi have mere eller mindre information. Hvad er det for informationer, man skal dele med hele forældrekredsen, og hvilke informationer behøver man ikke dele med alle. Det er nogle overordnede principper, som skoleledelsen skal fastlægge sammen med forældre og skolebestyrelserne.

Peter Pannula Toft vil invitere Stresspanelets medlemmer på en kop kaffe for at præsentere dem for tankerne bag Aula, som han beskriver sådan: 

– Med det nye system har vi fokus på enkelthed, så forskellige typer af forældre kan tilgå information på enkelt og overskuelig måde. Hvis man har lyst til at få meget information, så kan man det, og hvis man har lyst til kun at få den absolut mest nødvendige information, så er det også muligt. tek@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forældreintra overlever Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger