Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.01.2019 kl. 10.35

Virksomheder er glade for jobcentrene

Hver tredje virksomhed bruger jobcentrene til at rekruttere nye medarbejdere. Det viser en analyse fra Dansk Industri.
tekst Tom Ekeroth

Landets jobcentre er ofte udsat for kritik i medierne, men noget tyder på, at de er bedre end deres rygte. Det antyder en analyse fra Dansk Industri (DI), der viser at hver tredje virksomhed bruger jobcentrene, når de rekrutterer – og flertallet af virksomhederne er glade for samarbejdet.

DI har spurgt sit virksomhedspanel om deres samarbejde med jobcentrene, og her svarer 31 procent altså, at de bruger jobcentret, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.

De mest populære rekrutteringskanaler er nuværende ansattes netværk og jobsøgningsportaler, men ifølge Steen Nielsen, underdirektør i DI, er det et tegn på, at samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre i mange tilfælde går rigtig godt, når 31 procent rekrutterer via jobcentrene. Det kan dog blive endnu bedre.

– Jobcentrene er generelt blevet betydeligt mere opsøgende, men det er stadig et problem, at der er så stor forskel på den service, som centrene leverer. Derfor er det godt, at regeringen har sat fokus på problemet og vil gøre en indsats for at få de kommuner, der halter bagefter, op på niveau med de gode kommuner. Det venter jeg mig meget af, siger Steen Nielsen til DI's hjemmeside

LÆS OGSÅ Regeringen: Jobcentre skal indhente 500.000 samtaler med ledige

En af de virksomheder, som bruge jobcentrene flittigt til rekruttering, er vaskerivirksomheden DFD.

– Vi har vaskerier over hele landet, og vi oplever generelt at samarbejdet med jobcentrene fungerer godt. Vi har fået mange af vores medarbejdere i produktionen derfra, siger Pernille Kiær, som er udviklingschef i DFD.

DFD har foruden den løbende rekruttering også særlige partnerskaber med enkelte jobcentre. Det gælder for eksempel projektet "Kvinder i job" med Frederiksberg Kommune og organisationen Bydelsmødre, hvor formålet er at få flere kvinder med indvandrerbaggrund i job. tek@kl.dk 

Emneord
Beskæftigelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Virksomheder er glade for jobcentrene Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger