Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.01.2019 kl. 09.25

Regeringens stresspanel vil lukke forældreintra

Regeringens stresspanel vil som den første ud af 12 anbefalinger afskaffe skolernes Forældreintra og aflyse Aula som erstatning. Panelet vil i stedet have kontaktbogen tilbage. Nej, vil skal bruge digitale muligheder, siger KL.
tekst Tom Ekeroth

"Luk forældreintra" er den første anbefaling af 12 fra regeringens stresspanel. Panelet anbefaler at genindføre den hedengangne kontaktbog, hvor forældre og lærere kan levere håndskrevne beskeder til hinanden. Stresspanelet mener også, at man skal stoppe udviklingen af Aula, som afløseren hedder.

Det lyder der ifølge Politiken et klart nej til fra KL:

– Selvfølgelig skal vi da benytte os af de digitale muligheder. Men den digitale kontakt må aldrig blive en afløser for den direkte dialog. Vi er meget opmærksomme på, at Aula ikke må blive et overload af information, siger Peter Pannula Toft, der er kontorchef i KL's kontor for Børn og Folkeskole.

Både Skole og Forældre og Danske Skoleelever ønsker en fortsat digital kommunikationsplatform. Men Danmarks Lærerforening støtter panelets anbefaling:

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

– Jeg har levet i en alder, hvor al kommunikationen foregik på skrift, og det foregik udmærket. Vi stod ikke med et stort udækket behov. Og så er jeg helt sikker på, at man vil finde nogle løsninger på, hvordan vi også kan kommunikere digitalt, siger formand Anders Bondo Christensen til Politiken. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringens stresspanel vil lukke forældreintra Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger