Ninna Hedeager Olsen (EL): Heldigvis er der ikke store ubehageligheder. Foto: Københavns Kommune
Ninna Hedeager Olsen (EL): Heldigvis er der ikke store ubehageligheder. Foto: Københavns Kommune
22.01.2019 kl. 10.15

Blandet karakterbog til forvaltning

Ernst & Young er klar med første anbefalinger til, hvordan Teknik- og Miljøforvaltningen i København kommer til at arbejde effektivt på alle områder og sikrer helt styr på alle de takster og gebyrer, forvaltningen opkræver.
tekst Tom Ekeroth

Sidste år besluttede Borgerrepræsentationen, at alle Teknik- og Miljøforvaltningens takster i København skulle genberegnes, og at forvaltningens omkostningseffektivitet skulle have et serviceeftersyn.

Arbejdet er gennemført med bistand fra Ernst & Young, som nu er klar med en analyse af taksterne og af forvaltningens klassiske driftsområder. Teknik- og Miljøudvalget skal behandle rapporten samt forvaltningens anbefalinger den 28. januar.

Ernst & Young har vurderet 230 takster med en samlet indtægt på 1,4 milliard kroner. De overordnede konklusioner er, at der godt styr på lovgrundlaget. De takster, der er blevet genberegnet, ligger generelt også på et rimeligt niveau. Dog er der udfordringer med fire takstområder, hvor der samlet set er opkrævet 1,9 million kroner for lidt. 49 takster med en samlet indtægt på otte millioner kroner har det ikke været muligt at genberegne pår grund af udfordringer med dokumentationen.

Ernst & Young anbefaler på den baggrund en mere central styring af hele takstområdet, ligesom der skal fastsættes minimumskrav til blandt andet dokumentation for udgifterne. Samtidig har Ernst & Young udarbejdet en ny skabelon til beregning af takster. Teknik- og Miljøforvaltningen er enig i konklusionerne og indstiller, at politikerne følger anbefalingerne og samtidig afskaffe 69 takster, der i dag enten er afgiftsfritaget eller giver meget begrænsede indtægter.

LÆS OGSÅ Rapport kritiserer kommune

– Jeg har fra starten sagt, at der vil dukke ting op, når man kaster det store trawl ud, som vi har gjort med denne meget grundige undersøgelse af alle forvaltningens 230 takster og gebyrer. Heldigvis er der ikke store ubehageligheder som med afgiften for opstilling af containere. Men vi skal som offentlig myndighed selvsagt have helt styr på vores opkrævning af takster, så der både er gennemsigtighed og klar dokumentation i forhold til den fastsatte takst. Forvaltningen er kommet med en række konkrete anbefalinger, som jeg håber udvalget vil tilslutte sig, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL). tek@kl.dk 

Emneord
Forvaltning, Teknik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Blandet karakterbog til forvaltning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger