Foto: Hørsholm Kommune
Foto: Hørsholm Kommune
29.01.2019 kl. 09.30

Drastisk spareplan i Hørsholm

Hørsholm Kommune er i bund med likviditeten. Det skal en akut genopretningsplan gøre op med.
tekst Rudi Holm

Lavvande i kommunekassen tvinger Hørsholm Kommune til at iværksætte en genopretningsplan, som skal rette op på likviditeten. Det skriver TV 2 Lorry.

Det er et samlet underskud på 17 millioner kroner i 2018, der har fået alarmklokkerne til at ringe. Hørsholm Kommune forventer nemlig samtidig merudgifter på i alt 23 millioner kroner i 2019.

Ifølge kommunen er det særligt udgifter til det specialiserede børneområde, det specialiserede voksenområde og medfinansieringen af sundhedsydelser i 2018, som har væltet budgettet.

Den høje merudgift rammer i et år, hvor kommunen kalkulerede med en lav kassebeholdning på grund af investeringer i en række byggegrunde. Hørsholm har blandt andet købt en gammel politistation og en hospitalsgrund.

LÆS OGSÅ Flertal i Aarhus er klar til at skære i konsulentregningen

– Den økonomiske situation er alvorlig og stærkt bekymrende. Og hvis ikke vi gør noget drastisk her og nu, så bliver vores kassebeholdning yderligere reduceret til et uholdbart niveau. Så vi bremser vores udgifter nu for at få genoprettet økonomien, siger kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon.

Spareplanen vil primært ramme den administrative sektor og byplanlægningssektoren, hvor mange planlagte aktiviteter både udsættes og stoppes.

– Med genopretningsplanen sker der en fuld opbremsning på alle udgifter. Det er en hård kur, der ikke kan undgå at få negative konsekvenser for borgerne. Det er imidlertid nødvendigt for at opretholde en holdbar økonomi, siger Hørsholms borgmester Morten Slotved (K). ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Drastisk spareplan i Hørsholm Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger