Foto: Sønderborg Kommune
Foto: Sønderborg Kommune
29.01.2019 kl. 15.00

Borgmester får medhold i Pressenævnet

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen får oprejsning i pressestrid med ugeavis.
tekst Rudi Holm

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) har fået en slags oprejsning fra Pressenævnet i en strid med Gråsten Avis, der kritiserede borgmesteren uden at lade ham komme til orde, sådan som reglerne for god presseskik ellers foreskriver. Det skriver Sønderborgnyt.

Pressenævnet har tidligere afvist en klage fra borgmesteren, men nævnet er nu vendt på en tallerken og giver ham medhold i samme sag om samme artikel. Det skyldes, at Pressenævnet i første omgang tog fejl af rækkefølgen af den indklagede artikel og en anden artikel.

Pressenævnet mente, at borgmesteren var kommet til orde i den indklagede artikel, men det skete først i en artikel, der blev offentliggjort en uge senere.

På den baggrund er det nu Pressenævnets opfattelse, at overskriften i den indklagede artikel er formuleret misvisende, og at Gråsten Avis skulle have givet borgmesteren lejlighed til at komme til orde inden offentliggørelsen.

LÆS OGSÅ Faaborg-Midtfyn dropper definitivt Skanderborg-modellen

Nævnet udtaler kritik af begge dele, men vil ikke pålægge Gråsten Avis at offentliggøre kritikken, sådan som det ellers er praksis. ruh@kl.dk 

Emneord
Byråd, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester får medhold i Pressenævnet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger