Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
21.01.2019 kl. 11.18

Skole skal rives ned, når flygtninge er væk

Skole i Ribe fik forlænget levetid som bolig for flygtninge, men 1. marts er de væk, og så falder skolen formodentlig til fordel for byggegrunde.
tekst Tom Ekeroth

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), vil have Nørremarkskolen i Ribe revet ned, når der fra 1. marts ikke længere bor flygtninge på skolen.

Dermed holder han fast i en byrådsbeslutning  fra 2014, hvor det blev besluttet at bruge fem millioner kroner på at rive skolen ned, og at der herefter skal udstykkes byggegrunde i området.

– Det virker oplagt at lave attraktive boliger der. Så snart bygningerne ikke længere skal bruges, mener jeg, vi skal gå videre med den proces, der blev besluttet i 2014, siger Jesper Frost Rasmussen til JydskeVestkysten. Han vil dog samtidig gerne i dialog med folk i lokalområdet om, hvorvidt enkelte dele af bygningerne kan bruges til andre formål.

Allerede I 2014 satte kommunen  fem millioner kroner af til nedrivning af Nørremarkskolen, og det bliver ikke noget problem at finde penge til nedrivningen.

LÆS OGSÅ Mindre kommuner mest ejendomsvenlige

Også formand for Kultur- og fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K), mener, det er rigtigt at tage fat, hvor man slap i 2014, indtil nedrivningen blev stillet i bero på grund af flygtningekrisen.

– Vi er i bund og grund enige om en proces, som vi gerne ser blive sat i gang, og vi henholder os dermed til beslutningen fra byrådet i 2014, siger hun til JydskeVestkysten. tek@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skole skal rives ned, når flygtninge er væk Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger