Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
21.01.2019 kl. 11.18

Skole skal rives ned, når flygtninge er væk

Skole i Ribe fik forlænget levetid som bolig for flygtninge, men 1. marts er de væk, og så falder skolen formodentlig til fordel for byggegrunde.
tekst Tom Ekeroth

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), vil have Nørremarkskolen i Ribe revet ned, når der fra 1. marts ikke længere bor flygtninge på skolen.

Dermed holder han fast i en byrådsbeslutning  fra 2014, hvor det blev besluttet at bruge fem millioner kroner på at rive skolen ned, og at der herefter skal udstykkes byggegrunde i området.

– Det virker oplagt at lave attraktive boliger der. Så snart bygningerne ikke længere skal bruges, mener jeg, vi skal gå videre med den proces, der blev besluttet i 2014, siger Jesper Frost Rasmussen til JydskeVestkysten. Han vil dog samtidig gerne i dialog med folk i lokalområdet om, hvorvidt enkelte dele af bygningerne kan bruges til andre formål.

Allerede I 2014 satte kommunen  fem millioner kroner af til nedrivning af Nørremarkskolen, og det bliver ikke noget problem at finde penge til nedrivningen.

LÆS OGSÅ Kommune investerer 150 mio. i fremtidens forstad

Også formand for Kultur- og fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K), mener, det er rigtigt at tage fat, hvor man slap i 2014, indtil nedrivningen blev stillet i bero på grund af flygtningekrisen.

– Vi er i bund og grund enige om en proces, som vi gerne ser blive sat i gang, og vi henholder os dermed til beslutningen fra byrådet i 2014, siger hun til JydskeVestkysten. tek@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skole skal rives ned, når flygtninge er væk Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger