Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.01.2019 kl. 10.53

Roskilde åbner landets første chaufførskole

I dag holder Roskilde Jobcenter et stort rekrutteringsarrangement for alle borgere på kontanthjælp og integrationsydelse.
tekst Tom Ekeroth

Transportbranchen møder op med det tunge skyts for at tiltrække kommende medarbejdere, når parkeringspladsen bag Roskilde Jobcenter omdannes til et kæmpe showroom, hvor borgerne kan se, høre og prøve selv. Det sker for at markere åbningen af landets første chaufførskole.

Den nye chaufførskole vil uddanne medarbejdere til lagerarbejde og chauffører til at køre bus og lastvogn. Der er mangel på arbejdskraft i transportbranchen, og rekrutteringen er svær. Samarbejdet mellem kommunen, køreskolen og store vognmandsfirmaer om at uddanne kontanthjælpsmodtagere som chauffører har et kæmpe potentiale og er den første af sin slags i landet. Muligheden er opstået på baggrund af gode resultater med pilotprojektet Chaufførklassen.

Borgerne har blandt andet mulighed for at prøve en lastbil-simulator, opleve at sidde bag rattet af en bus eller lastvogn, prøve kræfter med pallehåndtering, køre et miniature-vogntog (Gocart-størrelse, hvor borgerne kan prøve kunsten at bakke mellem forhindringer) og få svar fra branchen om alt fra lastbiler, busser og trucks til krav til jobbet, arbejdstider, løn og jobmuligheder.

Borgerne kan på dagen blive skrevet op til de optagelsessamtaler, som Chauffør- og Lagerskolen holder 23., 24. og 25. januar. Skolestart er allerede i uge seks.  tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Regeringen: Jobcentre skal indhente 500.000 samtaler med ledige

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskilde åbner landets første chaufførskole Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger