Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.01.2019 kl. 14.41

Socialrådgiver bortvist for at invitere borgere med i moske: Får afslag på erstatning

En socialrådgiver kunne ikke adskille sit religiøse tilhørsforhold fra sit arbejde og blev bortvist. Siden klagede han til Ligebehandlingsnævnet, men fik afslag på erstatning.

En socialrådgiver blev bortvist fra sit arbejde i en kommune, fordi han ikke formåede at adskille sit religiøse tilhørsforhold fra sit arbejde. Derefter mente han, at han var blevet forskelsbehandlet på grund af sin religion og søgte godtgørelse hos Ligebehandlingsnævnet.

Sådan lyder den korte version af en afgørelse, som Ligebehandlingsnævnet har offentliggjort på sin hjemmeside.

Sagen har sit udspring tilbage i september 2017. På det tidspunkt havde den mandlige socialrådgiver været ansat i en tidsbegrænset stilling i syv måneder. Han blev kaldt til møde hos sin afdelingsleder, som ifølge referatet mente, at der var mangler i hans sagsbehandling. Desuden drejede mødet sig om hans adfærd og tilstedeværelse ved møder. Blandt andet optråder der i referatet et punkt, der hedder "Religiøse tilhørsforhold blandet sammen med udøvelsen af myndighedsopgaven.

Inviterer med i moske

Sammenblanding opstår ifølge kommunen, der ikke er navngivet i den den anonymiserede afgørelse, da han sammen med en kollega er på et hjemmebesøg hos en familie. Her bliver han længere end formålet med hjemmebesøget var, for at tale videre med forældrene om islam.

LÆS OGSÅ Kommuner vil suspendere 225-timersregel: Ministerium siger nej

Det er dog ifølge kommunen ikke første gang, at socialrådgiveren blander religion og arbejde sammen. Tidligere har en ung borger og hendes forældre ønsket en ny sagsbehandler, fordi den bortviste socialrådgiver fortalte, hvilken moske han var tilknyttet. Det var tilfældigvis den samme som den unge borgers eks-mand og brødre. Det gjorde den unge borger og hendes forældre utrygge.

Efter den episode indskærpede socialrådgiverens ledelse, at sagsbehandlerjobbet ikke skal blandes sammen med hans religiøse tilhørsforhold.

Efter mødet i september får kommunen flere henvendelser fra borgere om socialrådgiveren. En ung kvinde henvender sig til kommunen og beder om ikke at være tilknyttet socialrådgiveren længere.

Forsøgte at retlede borger

I bortvisningen beskriver kommunen, hvordan ung kvindelig borger har forklaret, at socialrådgiveren har forsøgt at "retlede hende i forhold til islam ved blandt andet at sige, at hun skal følge, hvad Allah siger og lægge sin tillid til Allah".

Socialrådgiveren skulle desuden have hilst på hende på arabisk, kaldt hende "søster", inviteret hende til foredrag om islam, som han selv afholdt i sin fritid, forsøgt at overtale hende til at tage tørklæde på igen, tilsendt hende vers fra koranen og borgeren oplevede, at hun fik islamisk foredrag.

Det fremgår desuden, at den unge kvinde er blevet forsøgt sat i kontakt med socialrådgiverens ekskone for at tale med hende om islam. Selvom den unge kvinde forsøgte at sige fra, pressede socialrådgiveren ifølge den unge kvinde på, og hun oplevede, at socialrådgiveren hentydede til, at det ville være nemmere for den unge kvinde at få en lejlighed, hvis hun mødtes med socialrådgiverens eks-kone.

Da den unge kvinde blev gravid, forsøgte socialrådgiveren ifølge kvinden at tale hende fra at få en abort, fordi det "ville være haram", står der i afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet.

Socialrådgiverens sagsbehandling af den unge kvinde førte til endnu en samtale med ledelsen. I referatet fra den samtale står der ifølge Ligebehandlingsnævnet, at socialrådgiveren bekræfter, at han har formidlet kontakt mellem den unge kvinde og hans egen eks-kone samt inviteret kvinden med ind i miljøet omkring hans moske. Han benægter heller ikke de øvrige klagepunkter, som den unge kvinde havde henvendt sig med.

Efter samtalen i slutningen af september får socialrådgiveren at vide, at hans adfærd er uacceptabel og alvorlig.

"Din adfærd havde været uacceptabel og så alvorlig, at din ledelse ville have indledt en afskedigelsessag, hvis ikke din ansættelse udløb med udgangen af december 2017. Du blev i den forbindelse meddelt, at du er fritaget fra tjeneste den resterende ansættelsesperiode," står der i afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet.

Dreng slået til blods

Blot en uges tid efter samtalen, som ender med at socialrådgiveren bliver fritaget for tjeneste, indtil hans vikariat udløber, modtager kommunen endnu en henvendelse.

Denne gang fra en 14-årig drang, som socialrådgiveren har været sagsbehandler for. Drengen fortæller, at han er utryg ved sagsbehandleren, fordi han taler meget om islam, har taget ham med i en moske og har fortalt drengen, at man skal leve efter koranen.

Drengen fortæller også, at socialrådgiveren har taget ham med til kampsportstræning, selvom han ikke havde lyst. Til en af træningerne fik et af socialrådgiverens slag drengen til at bløde, fortæller han. Drengen ville stoppe træningen, men socialrådgiveren havde angiveligt sagt, at drengen "vel ikke ville være en tøs", og at han skulle være et mandfolk.

Efter drengens henvendelse bliver den nu tjenestefritagede socialrådgiver indkaldt til endnu en tjenestelig samtale. Samtalen foregår telefonisk, og her afviser socialrådgiveren, at han skulle have slået drengen, så han begyndte at bløde. Han afviser ikke, at han har haft drengen med i moske, men peger på, at drengen selv ville med, og at det foregik uden for arbejdstid.

Socialrådgiveren forklarer, at "de mennesker, vi arbejder med, lyver" og vil gøre hvad som helst. Og at man derfor ikke skal tage drengens udsagn alvorligt.

Efter samtalen bliver den tjenestelige fritagelse vekslet til en bortvisning.

Føler sig forskelsbehandlet

Efter bortvisningen klager socialrådgiveren til Ligebehandlingsnævnet. Han bestrider, at han har påduttet borgerne hans egen religion, ligesom han bestrider beskrivelsen af den unge drengs oplevelse. Han mener heller ikke, at han har udnyttet sin position og handlet uden for rammerne. Han mener heller ikke, at han over for kommunen har bekræftet, at han gik ud over sine beføjelser. I det hele taget, anfører han, er snak om religion, kampsport og kontakt til eks-konen sket på borgernes eget initiativ.

Han mener til gengæld, at han er blevet forskelsbehandlet. Bortvisning er i det mindste indirekte begrundet i hans religion, forklarer han til Ligebehandlingsnævnet.

Han kræver derfor ni måneders løn i erstatning svarende til 256.699 kroner.

Det afviser Ligebehandlingsnævnet.

Du kan læse hele Ligebehandlingsnævnets afgørelse her.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Socialrådgiver bortvist for at invitere borgere med i moske: Får afslag på erstatning Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt A. Nissen
Den 21.01.2019 kl. 15:59

Rigtigt at fritstille

svar på: Socialrådgiver bortvist for at invitere borgere med i moske: Får afslag på erstatning

En socialrådgiver skal ikke blande kristendom eller Alla ind i sit arbejde, en socialrådgiver som er offentlig ansat (uanset om han er Muslim eller ej) SKAL kunne adskille arbejde og fritid.

Af: Flemming Johannesen
Den 20.01.2019 kl. 22:55

Muslimerne anvender den Lovlige Løgn for at narre ikke-muslimer; på tide at vi vågner op!

svar på: Socialrådgiver bortvist for at invitere borgere med i moske: Får afslag på erstatning

Sagen om socialrådgiveren med muslimsk baggrund er interessant fordi der er andre sager fra tiden før denne hvor folk med Islamisk baggrund har forsøgt at omvende ikke-troende til deres tro. Jeg har erfaret at der i Islam findes et begreb der kendes som Taqija. Det skulle betyde "Den Lovlige Løgn". Man kan google det, og finde informationer om det. Min pointe er at den socialrådgiver måske har anvendt Taqija for at skjule at han forsøgte at få ikke-troende til at konvertere til Islam.

Jeg er af den opfattelse at det ikke er klogt at gå over til en anden tro end den man er opvokset med andet end under ganske specielle omstændigheder hvor ens egen tro ikke længere er ønsket af en borger. Derfor er det godt at man har bortvist den pågældende tidligere sagsbehandler. Det er vigtigt at man adskiller kommunalt, og religiøst arbejde.

Desuden er der til dato for mange rædselshistorier om i særdeleshed kvindeundertrykkelse i Islam der nu er blevet så grusom at flere og flere Arabiske kvinder nu gør oprør. Her i Danmark er der udkommet en bog der hedder "Dødevaskeren" af Sara Omar.

Denne modige kvinde har med sit liv som indsats udgivet en beretning om hvad der foregår af forbrydelser imod familiemedlemmer inde i mange muslimske hjem. I særdeleshed imod kvinder. Men også imod mænd der opdrages til at tro at de er kvinden overlegen. Det er efter min opfattelse en lodret forkert holdning da mænd og kvinder har hver deres styrker på forskellige områder hvor man kan sige at den ene faktisk er den anden overlegen afhængigt af hvad det er man tager i betragtning af de to køns fordele og ulemper.

Jeg mener at det er på tide at den middelalderlige opførsel såsom brutalitet, voldtægt, nedgørelse, hån, tortur, had, undertrykkelse og religiøs fascisme udfases igennem folkemodstand hvor flere og flere borgere siger nej tak til ovennævnte, og enten udtræder af familier hvor de ting foregår under navne- og adresse beskyttelse, eller forener sig imod de dogme fyldte familier der et eller andet sted godt ved at de ikke kan opnå fred og lykke ved stiltiende at acceptere fortsættelsen af forbrydelser imod andre i en eller ande guds navn. Karmaloven er absolut. Ingen undslipper afregning for forbrydelser imod nogen hvad enten det er Politiet eller noget andet der kommer efter os!

Af: Anja
Den 20.01.2019 kl. 16:58

Erstatning

svar på: Socialrådgiver bortvist for at invitere borgere med i moske: Får afslag på erstatning

Var det etnisk danskere som han inviterede i Moske eller var det muslimer som han ville skulle skifte Moske?

Ang. drengen han havde taget med til kampsportstræning, bør det ikke politianmeldes, hvis drengen ikke føler han er der af egen fri vilje og tilmed bliver slået? Hvordan enden han overhovedet i en kamp med en vokset mand?
Han skriver at det forgik i hans egen fritid.. Det lyder for mig da også lidt “lusket” at man er sammen med børn efter arbejde...

Godt han blev bortvist uden nogen erstatning!.

Af: Flemming Johannesen
Den 20.01.2019 kl. 23:10

Svar på dit indlæg om den muslimske mands vold imod et barn

svar til Anja: Erstatning

Hej Anja.

Jeg er enig med dig i at det med at tage en mindreårig med til kampsport er forkert. At slå ham så han bløder en vanvid. Det er vold imod et barn der på ingen måde er klar til at være "et mandfolk". Det er primitivt, og direkte kriminelt. Jeg tror at ham der blev bortvist lyver! Jeg har set mange eksempler på sådan en opførsel fra muslimers side. En Arabisk pizza bager jeg kender siger at dem der gør det ikke er muslimer. De er Islamister: dem der fortolker Islam ekstremt. Ofte med grusomme konsekvenser for kvinder. I bogen "Dødevaskeren" af Sara Omar bliver der beskrevet i detaljer hvad der foregår i mange muslimske hjem i dag. Jeg har ikke selv læst bogen for jeg tror jeg ikke kan klare at læse om hvad de mænd gør mod kvinder. Så min konklusion er at der åbenbart foregår onde ting der rettes imd både børn og kvinder i Arabiske hjem. I religionens navn. Sådan noget har vi så godt som afskaffet herhjemme. Heldigvis!

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger