Arkivfoto
Arkivfoto
18.01.2019 kl. 12.43

Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einar, ellers hjælper vi jer på vej

Helsingør Kommune er blevet truet med en shitstorm på de sociale medier, mener kommunen. Manden bag afviser, at der er tale om trusler.

Sagen om den 92-årige, næsten blinde helsingoraner Einar Svend Flintrup, der flere gange har fået afslag på en plejehjemsplads, spidser til.

I forgårs onsdag har en bruger på de sociale medier skrevet til Helsingør Kommune, at de har indtil fredag til at finde en løsning.

– I har som sagt til fredag formiddag til selv at finde en løsning for Einar, ellers "hjælper vi jer lidt på vej" - nu hvor jeg har valgt at sætte ansigter på. I bestemmer helt selv om jeres kynsime og kassetænkning skal fortsætte og hvor længe. I startede og I kommer til at afslutte sagen. Stella - ring som sagt gerne til din kollega Mads Gammelmark fra Struer kommune, han ved meget mere end jeg kan fortælle dig, om det der venter, skriver facebookbrugeren Erik Guldager.

Beskeden er ledsaget af portrætbilleder af kommunaldirektør Stine Johansen og Stella Hansen, der er direktør for blandt andet plejehjemsområdet. Erik Guldagers henvisning til Mads Gammelmark, kommunaldirektør i Struer Kommune, fortæller lidt om, hvad de to kommunale chefer kan vente sig.

LÆS OGSÅ Demente bør tilbydes test for Covid-19

Erik Guldager har tidligere stået bag en kampagne, hvor han ugentligt mødte op på Struer Kommunes rådhus med en kage til kommunaldirektøren. Kageleverancen blev ledsaget af en kampagne på de sociale medier. Det skete som et forsøg på at presse kommunen til at bevillige fårtidspension til en borger, der er ramt af Parkinsons og har rygskader.

Trusler mod kommunen

Og nu er turen altså kommet til Helsingør Kommune. Kommunen har hidtil afvist at bevillige en plejehjemsplads til den 92-årige Einar Svend Flintrup. Han er næsten blind og lider af dårligt helbred både fysisk og psykisk. Efter Helsingør Dagblad tog hans sag op, blev historien spredt vidt og bredt. Og nu har kommunen besluttet at genoptage hans sag. Forklaringen er, at der er kommet nye oplysninger frem i sagen.

Erik Guldagers bebudede kampagne bliver ikke vel modtaget i Helsingør Kommune.

Under overskriften "Trusler mod kommunen" skriver Helsingør Kommune på dens facebook-side om sagen.

LÆS OGSÅ Efterlyser flere hænder til at klare coronakrisen

– Torsdag eftermiddag oplevede Helsingør Kommune både trusler mod direktionen og trusler om organiseret shitstorm fra flere personer, der med sponsorer i ryggen ønsker at påvirke sagsbehandlingen i den såkaldte ‘Einer-sag’, skriver kommunen.

Kommunen skriver, at den ikke vil indrette sagsbehandlingen efter pres på de sociale medier. I stedet kan det ende med en politianmeldelse.

– Fra Helsingør Kommunes side vil vi gerne understrege, at vores sagsbehandling ikke kan påvirkes hverken af trusler, bestikkelse, advokatbistand eller lignende. Vi behandler alle borgere lige. Og handler det om plejehjemsplads, følger sagsbehandlingen lovgivningen og byrådets kriterier. Så enkelt er det. Trusler rettet mod Helsingør Kommunes ansatte politianmelder vi, skriver kommunen.

Ikke trusler, men kage

Afsender af kravet om en løsning senest fredag, Erik Guldager, mener ikke, at der er tale om trusler. I hvert ikke en trussel om andet end at levere en ugentlig kage, indtil der er fundet en løsning for Einar Svend Flintrup.

LÆS OGSÅ Kursus hjælper pårørende til syge

Det skriver han på sin facebook-side i dag fredag. En besked, der er rettet til kommunaldirektør Stine Johansen og Helsingør Byråd.

– Vi truer jer ikke. Kage er ikke en trussel, kage er moderne dialog :-) Vi sætter blot spørgsmålstegn ved jeres menneskesyn. I alt for lang tid, har I valgt, at udvise stor ligegyldighed med en af kommunens stærkt behandlingskrævende borgere – nemlig Einar på 92 år, der er syg og blind. I den tid, har jeres kolde, kyniske og kassetænkende menneskesyn, domineret byrådet og de øverst ansvarlige. Systemet før mennesket, syntes at være jeres motto, skriver han og fortsætter med en konkretisering af truslen om kage og kampagne på de sociale medier:

– Hver uge – indtil I kommer til fornuft og finder en plejehjemsplads ti Einar – vil I modtage kage, som symbol på jeres egen fest for de mange penge I sparer på jeres behandlingskrævende borgere. I bestemmer således helt selv, om I vil feste med jer selv eller udvise anstændighed og empati. Os fra Facebook deler så i mellemtiden budskabet på de sociale medier, og udstiller en kommune hvis kassetænkning og menneskesyn er så usmageligt, at der end ikke er plads til en gammel syg og blind mand længere, skriver Erik Guldager. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej Felter med * skal udfyldes
 
Af: Jens Hald
Selvstændig.
Den 20.01.2019 kl. 11:43

"En uduelig, kynisk og kassetænkende Kommune"

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

Helsingør får en berettet kritik, og truer nu med at anmelde kritikeren til politiet.

Borgerne har altid haft adgang til at forelægge kritik af det offentlige for pressen.

Nu anser det offentlige så den mulighed for at være en "trusse", som man vil politi anmelde.

Det er da Helsingør kommune, der er den truende part i denne sag.

Det offentlige forsøger nu at skjule sin uduelighed ved at true os til tavshed.

Af: Jens Erik Larsen
Den 20.01.2019 kl. 09:40

Løgn!

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

Det er jo den løgn. Der er sendt kage til kommunen for at gøre opmærksom på deres umenneskelige optræden overfor en borger. Det hedder debat!

Af: Lotte
Den 18.01.2019 kl. 18:14

Helt enig med Erik Guldager.

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

Helt enig med Erik Guldager.
Helsingør kommunalbestyrelse er under al kritik.
De skulle holde op med at vrøvle så meget om "visioner" og i stedet bekymre sig om beboernes tarv.

Af: Hanne Kultur
#Erkageetvåben?
Den 23.01.2019 kl. 15:08

Truet ?

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

Stop nu jer selv . Erik Guldager har lovet jer gratis kage hver fredag indtil Ejnar får en plejehjemsplads .. en kage som reminder
.Ved godt det er en kaloriebombe , men det er da en fredelig reminder om at huske Ejner .


Det er ellers ikke småt med penge i kommunen .Hendes .Mand, hele byrådet, politiske venner, Maria Montell, andre borgmestre osv. osv. Alle blev de inviteret til Bryan Adams koncert - på skatteydernes regning.

Så forstår man bedre at der ikke er plads til blinde og syge Ejnar på 92 !

Af: Britta Jensen
Kageholdet
Den 22.01.2019 kl. 11:04

Løgn!

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

Vi hjælper jer på vej med en ugentlig kage, for at minde jer om at Einer stadig venter! Det er selvfølgelig en alvorlig forbrydelse ☺
Nordsjællands Politi kender intet ABSOLUT INTET, til den anmeldelse som Helsingør Kommune påstår de har indgivet!!!

Af: Britta Jensen
Kageholdet
Den 22.01.2019 kl. 00:16

Umenneskelig behandling af svage borgere!

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

Den helt umenneskelige behandling af landets svage borgere er under al kritik. Det er afskyeligt at se hvordan politikere forgylder sig selv, på skatteborgernes regning. I stedet for at hjælpe Einer og andre der har brug for det, bruger Helsingør Kommune hellere end gerne borgernes penge, på at invitere ægtefæller og venner til koncert. Og 1/2 million på champagne efter afslutning af en kursusdag. Efter min mening burde det være strafbart! Helsingør Kommune bruger mafiametoder og anmelder folk, hvis eneste forbrydelse er at give gratis kage.

Af: Kirsten Dandanell
Medlem af Lagkagedonationen
Den 22.01.2019 kl. 00:12

Tag jer sammen Helsingør Kommune

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

En kage om ugen kan vist ikke, hvor gerne man end vil, kaldes en trussel. Det er en med et glimt i øjet påmindelse om, at Einer stadig ingen plejehjemsplads har fået.
Der er vist nogle kommunedamer der gerne vil lave ekstra drama ud af det. Synes de det er synd for dem selv, eller er det synd for Einer?

Af: Bente Bjerg
Den 20.01.2019 kl. 12:55

Betragt kagen som en ugentlig belønning

svar på: Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einer, ellers hjælper vi jer på vej

For hver uge, der går, hvor kommunalbestyrelsen formår at tilsidesætte Einers ønske om en plejehjemsplads sender vi en fredagskage som belønning for ikke at skvalte og valte med borgernes penge.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger