Arkivfoto
Arkivfoto
18.01.2019 kl. 13.07

KL om rekrutteringsudspil: SOSU-området skal have meget større opmærksomhed

KL savner mere fokus på rekruttering af SOSU-personale i regeringens udspil til rekruttering på sundhedsområdet.

KL er enige i, at der skal fokus på rekruttering på sundhedsområdet, som regeringen nu gør med udspillet "Flere hænder og større arbejdsglæde", der kommer i forlængelse af regeringens sundhedsreform, der blev præsenteret onsdag.

Det siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S).

– Antallet af plejekrævende ældre stiger markant, og uden de rigtige kompetencer og tilstrækkeligt med hænder forsvinder forudsætningen for at kunne levere den velfærd, borgerne forventer. Vi har i kommunerne arbejdet med den problemstilling i lang tid, især i forhold til SOSU-personalet, og er derfor enige i, at der skal sættes fokus på rekrutteringsudfordringerne, siger han.

Men efter at have læst rekrutteringsudspillet, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), præsenterede i dag fredag, mener KL-formanden, at der mangler svar på udfordringen med at rekruttere SOSU-personale.

LÆS OGSÅ Ældreboom kræver 3.000 ekstra SOSU'er om året

– SOSU-assistenterne er og bliver en grundsten i det nære sundhedsvæsen. Kommunerne har sat alle sejl til for at rekruttere tilstrækkeligt personale, men det er rigtig svært. Og så er der et stort behov for finansiering både her og nu og ikke mindst i fremtiden. Vi synes ikke, at regeringens udspil indeholder tilstrækkeligt svar på disse udfordringer, som alt andet lige er sundhedsområdets største og sværeste, siger Jacob Bundsgaard.

Blandt rekrutteringsudspillets 25 tiltag drejer fem af dem sig om SOSU-området. Fire af dem er dog mere eller mindre gentagelser fra finanslovsaftalen for 2019, hvor regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at styrke optaget på SOSU-uddannelserne. Det vil de blandt andet gør ved at styrke praktikvejledningen, øge antallet af praktikpladser, sikre uddannelsestilbud flere steder i landet og styrke fastholdelsen på SOSU-uddannelserne.

Blandt tiltagene på SOSU-området vil regeringen i dialog med FOA undersøge, om SOSU-assistenter kan komme til at varetage opgaver, der normalt ikke varetages af SOSU-assistener. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL om rekrutteringsudspil: SOSU-området skal have meget større opmærksomhed Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger