Det gamle rådhus i Jyderup kan snart se frem til mere liv i form af kommunale arbejdspladser, der skal flyttes fra hovedbyen Holbæk. Foto: Holbæk Kommune
Det gamle rådhus i Jyderup kan snart se frem til mere liv i form af kommunale arbejdspladser, der skal flyttes fra hovedbyen Holbæk. Foto: Holbæk Kommune
17.01.2019 kl. 12.11

Udflytter kommunale arbejdspladser

Kommunale arbejdspladser skal ud af hovedbyen og ind i gammelt rådhus.

Holbæk Kommune vil gerne flytte kommunale arbejdspladser ud af hovedbyen Holbæk og ind i et gammelt rådhus i Jyderup. Det sker i forbindelse med en handleplan for det gamle kommunehovedsæde, hvor der i rådhuset er rigeligt med tomme lokaler, fortæller borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen (S).

– I ’Jyderup Handleplan’ er der blandt andet et ønske om at få flere kommunale arbejdspladser ind i eksisterende kommunale ejendomme. Det vil vi fra politisk side meget gerne efterleve. Derfor var der også stor opbakning til, at vi nu kan sætte gang i denne proces, så vi kan fortsætte udviklingen af vores lokalområder, hvor vi i Jyderup for eksempel har det gamle rådhus liggende med en del tomme lokaler. Det vil være en oplagt lokation at benytte til kommunale arbejdspladser. Jeg ser frem til den videre dialog med Lokalforum Jyderup og muligheden for at understøtte udviklingen lokalt, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Første del i processen er, at embedsværket skal afdække muligheder og konsekvenser af en udflytning, efter et flertal i Økonomiudvalget har truffet beslutningen.

Skal vente på renovering

Idéen om at udflytte arbejdspladser stammer helt tilbage fra kommunalbestyrelsens efterårsseminar sidste år, hvor byrådspolitikerne diskuterede, hvordan de kunne flytte kommunale arbejdspladsser ud af Holbæk.

LÆS OGSÅ Kommune lækkede hemmelige papirer

I første omgang er der fokus på, at få udflyttet en del af kommunens socialtilsyn, som ifølge forvaltningens vurdering kan udflyttes uden tab af effektivitet og synergi.

Inden Socialtilsyn Øst, som afdelingen hedder, bliver udflyttet, skal afdelingens medarbejdere involveres i flytteplanerne.

– Inden vi overhovedet når frem til en beslutning, skal vi have en god dialog med medarbejderne. I februar vil sagen derfor komme til høring i det lokale MED-udvalg og Hovedudvalget. Kommunalbestyrelsen vil på sitmøde i marts få præsenteret de afdækkede konsekvenser og perspektiver med henblik på at træffe en endelig beslutning om en indflytning af Socialtilsyn Øst til Jyderup samt frigivelse af midler til at gennemføre renoveringen, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Inden Socialtilsyn Øst kan flytte til Jyderup skal det gamle rådhus renoveres og tilpasses til afdelingens medarbejdere. Det arbejde kan først være færdigt omkring sommeren. Hvis alt går efter drejebogen, vil arbejdspladserne derfor være udflyttet enten lige før eller lige efter sommerferien. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udflytter kommunale arbejdspladser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger