Det er især de bløde trafikanter som cyklister og fodgængere, der er udsatte i trafikken. Foto: Colourbox
Det er især de bløde trafikanter som cyklister og fodgængere, der er udsatte i trafikken. Foto: Colourbox
15.01.2019 kl. 10.53

Storbykommuner vil ned på nul trafikdræbte i 2025

Antallet af trafikdræbte på kommunens veje skal ned på nul i år 2025. Det er målet i Aalborg Kommune, der følger i Københavns fodspor og sætter en deadline for målet.

Aalborg Kommune vil af med trafikdræbte på kommunens veje, cykelstier og fortove. Og det skal ske inden 2025. Samtidig skal antallet af tilskadekomne i trafikken ned på nul i 2040. Sådan lyder ambitionerne i Aalborg Kommune ifølge P4 Nordjylland.

– Vi ved, at målene er ambitiøse, men det er nogle mål, som vi mener er de helt rigtige at gå efter, fortæller stadsingeniør i Aalborg Kommune, Svend Erik Pedersen.

I 2017 blev én person slået ihjel i trafikken i Aalborg Kommune, mens 182 personer kom til skade.

For at nå målet skal aalborgenserne blandt andet undersøge, om deres veje er indrettet hensigtsmæssigt, eller om vejføring, skiltning og lignende bidrager til forvirring og farlige situationer i trafikken.

LÆS OGSÅ Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om støjdæmpning

Følger efter København

Med de nordjyske mål følger Aalborg i Københavns Kommunes fodspor. I hovedstaden har Borgerrepræsentationen allerede i december 2017 vedtaget, at antallet af trafikdræbte skal ned på nul i år 2025.

I København bliver der hvert år slået fem personer ihjel i trafikken, mens 172 trafikanter kommer alvorligt til skade. Det er fortrinsvis de bløde trafikanter – altså fodgængere og cyklister – der kommer til skade eller bliver slået ihjel i trafikken.

– Vi har som politikere et ansvar for, at byens trafik er et sikkert sted at færdes, uanset om du er gående, på cykel eller i bil. Det er i høj grad de bløde trafikanter, der kommer til skade, og det er ikke holdbart i cykelbyen København. Derfor skal vi gøre mere, hvis vi skal nå vores mål om nul dræbte og alvorligt tilskadekomne i 2025, sagde Enhedslistens teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, i forbindelse med budgetforhandlingerne i København i slutningen af sidste år.

I Aalborg skal politikerne på næste byrådsmøde den 11. februar tage stilling til trafikambitionerne. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ S-borgmester skuffet over infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn
Emneord
Trafik, Transport

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Storbykommuner vil ned på nul trafikdræbte i 2025 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger