Danske roligans kan se frem til topfodbold i København, når EM i 2020 løber af stablen i København og 11 andre europæiske byer. Foto: Colourbox
Danske roligans kan se frem til topfodbold i København, når EM i 2020 løber af stablen i København og 11 andre europæiske byer. Foto: Colourbox
15.01.2019 kl. 13.25

Lyngby-Taarbæk bliver "hjemmebane" for EM2020-hold

Flere kommuner har afvist at lægge græs til et landshold under fodbold-EM næste år. For dyrt siger de. Men nu har DBU fundet en nordsjællandsk kommune, der gerne vil byde et landshold velkommen.

Lyngby-Taarbæk Kommune får fornemt besøg til næste sommer. Kommunen har nemlig sagt ja til at stille træningsfaciliteter til rådighed for et af de deltagende landshold til næste års fodbold-EM.

– Vi er stolte af, at vores stadion i Lyngby Idrætsby efter den omfattende renovering har en så høj standard, at UEFA har ønsket at indgå aftale med os om at tilbyde stadion til træning for et fodboldlandshold, siger Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani (K).

Fodbold-EM eller EURO 2020, som er det officielle navn, skal foregå i 12 værtsbyer rundt omkring i Europa og har deltagelse af 24 lande. Fodboldstadionet Parken i København er valgt som en af de baner, hvor der skal spilles europæisk topfodbold, og i den forbindelse har DBU ledt efter en kommune i omegnen af København, som kunne fungere som fast base for et lands fodboldhold under turneringen. Det vil sige et sted, hvor holdet kan træne og bo under turneringen.

Søgningen efter en gæstfri kommune har hidtil været ufrugtbar, idet flere kommuner har sagt nej til tilbuddet om at blive værtsfamilie for et euopæisk fodboldhold.

LÆS OGSÅ Glemte kæmper i knæ: Kommuner skal finde penge til populær kunstattraktion

Blandt andet har Rudersdal og Hørsholm Kommune sagt nej tak med henvisning til, at det er for dyrt og juridisk komplekst at leve op til den aftale, som en kommune skal indgå med fodboldforbundet UEFA.

– Rent juridisk er det så kompleks en sag, at vi skulle have ansat jurister bare til at tage sig af sagen, og hvis der skete et eller andet, var det Rudersdal Kommune, der potentielt kunne ende med at punge ud med en masse penge, og det kan vi selvfølgelig ikke sige ja til, sagde Kristine Thrane (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rudersdal Kommune i november.

Men nu har Lyngby-Taarbæk altså sagt ja, og de glæder sig til at byde velkommen til et fodboldhold. Hvem det bliver, ved de endnu ikke, for kvalifikationen til EM i 2020 er ikke spillet færdig.

– Det bliver spændende at se, hvilket hold vi eventuelt skal være værter for, og vi krydser selvfølgelig fingre for, at det danske landshold spiller sig hele vejen til EM-slutrunden, siger borgmester Sofia Osmani.

LÆS OGSÅ Fælles opråb for at redde kulturen

EM i fodbold starter den 13. juni 2020. Den 29. juni bliver der spillet finale. jki@kl.dk

Emneord
Fodbold, Kultur, Fritid

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lyngby-Taarbæk bliver "hjemmebane" for EM2020-hold Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger