Letbanen skal gå i en ring rundt om København. Arkivfoto
Letbanen skal gå i en ring rundt om København. Arkivfoto
15.01.2019 kl. 10.15

Byråd vedtog klimapolitik - og fløj på studietur bagefter

Byrådsflertal får kritik, efter det vedtager klimapolitik, og udvalg derefter bestiller studietur til Dublin. Dobbeltmoralsk, siger byrådsmedlem i opposition.

Byrådsmedlemmer kritiserer flertallet i Gladsaxe Kommune for hykleri og dobbeltmoral. Kritikken er rejst af Venstres byrådsmedlem Henrik Back Mortensen, der kalder det dobbeltmoralsk, at byrådet for et par måneder siden vedtog en klimapolitik, der skal sænke kommunens CO2-udledning, og at trafik- og teknikudvalget kort tid efter besluttede at tage på studietur med fly til Dublin. Det skriver P4 København.

Formålet med studieturen til Dublin, der skal finde sted i marts, er at lære af Dublins erfaringer med letbane. Men udvalget kunne lige så godt tage toget til Aarhus, der også har gjort sig gode og dårlige erfaringer med letbanedrift, mener Venstre i Gladsaxe.

– Det kunne være fornuftigt, hvis byrådet signalerede det, man havde besluttet. At man havde droppet en CO2-fremmende tur til Dublin, når man lige så godt kunne studere det, det drejer sig om, i Aarhus, siger byrådsmedlem i Gladsaxe Henrik Bach Mortensen (V).

Han kalder det dobbeltmoralsk med den ene hånd at vedtage en klimapolitik, hvor man vil arbejde for at nedbringe kommunens CO2-aftryk og beder virksomhederne gøre det samme, og med den anden hånd bestille flybilletter til den irske hovedstad Dublin.

LÆS OGSÅ Kampen om ladestanderne intensiveres, Gladsaxe firedobler antallet

Henrik Back Mortensen stillede på udvalgsmødet forslag om at ændre studieturens destination til Aarhus, men det forslag fik kun opbakning fra ét andet udvalgsmedlem.

Den socialdemokratiske borgmester i Gladsaxe, Tine Græse, forsvarer beslutningen om at vælge Dublin som destination, selvom den ikke kan nås med tog inden for en rimelig tidsramme og derfor kræver en CO2-udledende flyvetur.

– Det faglige indhold i en studietur skal afvejes i forhold til, om der er en destination tættere på som eksempelvis kan nås med toget, siger hun og fortæller, at flere udvalg, der skal på studietur i 2019, har skelet til klimapolitikken og valgt en destination, der kan nås med tog. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byråd vedtog klimapolitik - og fløj på studietur bagefter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger