25.000 regionalt ansatte kan se frem til rygeforbud i arbejdstiden. Foto: Colourbox
25.000 regionalt ansatte kan se frem til rygeforbud i arbejdstiden. Foto: Colourbox
15.01.2019 kl. 10.30

25.000 ansatte kan se frem til rygeforbud i arbejdstiden

25.000 regionalt ansatte skal formentlig lade smøgerne blive i lommen, når de er på arbejde. Region Syddanmark pønser nemlig på at indføre en fælles rygepolitik på samtlige af regionens arbejdspladser.

Ingen røg i arbejdstiden for 25.000 ansatte i Region Syddanmark. Det er udspillet til en fælles rygepolitik, som regionens ledelse og ansatte skal tage stilling til inden længe. Det skriver P4 Syd.

Regionen vil nemlig ensrette rygepolitikken på samtlige arbejdspladser i regionen. Og udspillet er, at det skal være slut med røg i arbejdstiden, uanset om man er indenfor, udenfor, på kursus eller udflugt.

– Vi er jo én organisation, og derfor vil vi gerne have, at man har det på samme måde, uanset om man er ansat på et sygehus eller i regionrådshuset, siger regionsdirektør Jane Kragelund.

På regionens fire sygehuse er det allerede forbudt at ryge i arbejdstiden, og det er den politik, der som udgangspunkt skal udbredes til resten af regionens arbejdspladser.

LÆS OGSÅ Fælles opråb: Kom nu med den sundhedsreform!

Udspillet er endnu ikke behandlet af hovedudvalget, og arbejdsgivere og de ansattes repræsentanter skal diskutere detaljerne i politikken, inden den bliver vedtaget. De skal blandt andet diskutere, om hjemmearbejde og rådighedsvagter skal opfattes som arbejdstid i rygepolitisk forstand.

Tillidsrepræsentant Lone Rasmussen er med i regionens arbejdsgruppe, der skal udforme rygepolitikken. Hun hilser fælles regler velkommen.

– Ellers kan det give frustrationer hos medarbejderne, hvis vilkårene ikke er ens for de ansatte. Det er jo den samme arbejdsplads, siger hun.

Rygepolitikken bliver formentlig ledsaget af tilbud om rygestopkurser. Hovedudvalget skal godkende rygepolitikken i starten af april, hvorefter den vil træde i kraft fra sensommeren i år. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ KL vil samle regioner og kommuner i nye sundhedssamarbejder

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 25.000 ansatte kan se frem til rygeforbud i arbejdstiden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger