Arkivfoto
Arkivfoto
14.01.2019 kl. 11.52

Først ville han ikke: Nu genopstiller eks-borgmester alligevel

Ikast-Brandes tidligere borgmester vikarierede i Folketinget for Esben Lunde Larsen (V). Det skulle kun være perioden ud og uden genopstilling. Men nu har han ombestemt sig og går efter at få fornyet folketingsmandatet.

Først sagde han nej tak til at forsøge at vinde et nyt folketingsmandat. Men med uroen omkring regionernes fremtid har Ikast-Brandes tidligere borgmester Carsten Kissmeyer (V) besluttet sig for at tage en tur mere i manegen. Det skriver Herning Folkeblad.

Kissmeyer indtrådte den 2. oktober i Folketinget, da hans partifælle Esben Lunde Larsen forlod sit ministerium og siden nedlagde sit mandat i Folketinget for et civilt arbejde. Dengang var Kissmeyers besked, at han ville sidde perioden ud og ikke genopstille.

Men nu har den mangeårige borgmester i det midtjyske ombestemt sig. Han forklarer til Herning Folkeblad, at det er den bebudede sundhedsreform, der har fået ham til at forsøge at blive genvalgt til Folketinget.

– Det er jeg ikke personligt begejstret for. Jeg er nervøs for de professionelle forstyrrelser, det kan have. Det kan komme til at betyde noget for den balance, vi har i Region Midtjylland, hvor vi politisk kæmper for at have en solid dækning. Jeg kan være nervøs for, at det betyder centralisering, hvor man rykker ting mod Aarhus, hvilket betyder, at man udhuler betingelserne i det midtvestjyske, siger Carsten Kissmeyer, der også sidder i regionsrådet i Region Midtjylland.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem skal vikariere i Folketinget på ubestemt tid

Før Kissmeyer kommer på stemmesedlen til det kommende folketingsvalg, skal Venstres medlemmer i Ikast-Brande mødes på torsdag til et opstillingsmøde. Her skal de afgøre, hvem der skal være foreningens kandidat. Ud over 65-årige Kissmeyer er også Henrik Christiansen opstillet. Han har siddet i byrådet fra 2013 til 2017. jki@kl.dk

Emneord
Valg, Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Først ville han ikke: Nu genopstiller eks-borgmester alligevel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger