Sune Søndergaard Raunkjær (V) vil bruge Horsensmodellen. Foto: Venstre
Sune Søndergaard Raunkjær (V) vil bruge Horsensmodellen. Foto: Venstre
10.01.2019 kl. 10.10

Vil have unge i fritidsjob på plejehjem

Venstre i Halsnæs Kommune vil skabe interesse for job i ældresektoren ved at følge Horsens' eksempel og oprette fritidsjob for unge på plejehjemmene.
tekst Sidsel Boye

Unge har ingen fordomme mod arbejde i ældresektoren. Det viser erfaringen fra Horsens, hvor der kom 240 ansøgninger til fire opslag om fritidsjob på kommunens plejehjem. Den øvelse vil Venstre i Halsnæs nu gerne gøre Horsens efter, og ifølge Frederiksborg Amts Avis vil udvalgsmedlem Sune Søndergaard Raunkjær (V) i første omgang sætte sagen på dagsordenen i Ældre- og Handicapudvalget.

Baggrunden for at se på den såkaldte Horsens-model er, at Halsnæs Kommune allerede nu mangler faglært arbejdskraft i ældreplejen, og at det formentlig bliver et større problem fremover, fordi danskerne lever længere, og der bliver flere plejekrævende ældre.

Ideen med at skabe fritidsjob på plejehjemmene for de 13-17-årige er, at de unge skal få et indblik i faget og forhåbningen er, at det skal få flere unge til at søge ind på social- og sundhedsuddannelserne.

I Halsnæs er det ikke tanken, at de unge skal deltage i plejen af de ældre. De skal i stedet være med til at skabe aktiviteter i hverdagen. For eksempel kigge fotoalbum, spille kort eller være en slags besøgsvenner.

LÆS OGSÅ Statens styring ødelægger arbejdsglæden

– Det er vigtigt at understrege, at det her hverken handler om billig arbejdskraft eller om en spareøvelse, siger Sune Søndergaard Raunkjær.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft i ældreplejen er et tema på KØF, Kommunaløkonomisk Forum, i Aalborg, hvor kommunerne er samlet i dag og i morgen. I løbet af de kommende fem år vil kommunerne ifølge KL komme til at mangle 15.000 medarbejdere i ældreplejen. sib@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil have unge i fritidsjob på plejehjem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger