For sagsbehandler Linda Jacobsen og hendes kollegaer handler det om at forbedre med små skridt. Foto: Thisted Kommune
For sagsbehandler Linda Jacobsen og hendes kollegaer handler det om at forbedre med små skridt. Foto: Thisted Kommune
07.01.2019 kl. 13.30

Nummerpiger og ledige p-pladser giver færre klager til Thisteds borgerservice

Et enklere nummersystem, bedre parkeringsforhold og redskaber til at tale med ledelsen har forbedret borgerservice for både borgere og medarbejdere i Thisted Kommune.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Nummerpiger, der smiler og siger "'Go’ daw, hvem er du?" Sådan en velkomst får man, når man træder ind ad døren til Thisted Kommunes borgerservice. Inden man kommer så langt, har man ubesværet parkeret sin bil foran Rådhuset. Begge dele giver en langt bedre tilfredshed for borgerne.

De nye tiltag kommer efter, at flere klager over dårlige forhold ved rådhuset har fyldt postkassen i Borgerservice hos Thisted Kommune.

Løsningen kommer fra forbedringsmetoderne introduceret af DEFACTUM. Nummersystemet var besværligt, og der manglede ofte p-pladser til borgerne, så derfor indførte man et mere manuelt nummersystem og gjorde folk opmærksom på parkeringsproblemerne via flyers.

Udover flere glade borgere har tiltaget også betydet mere medindflydelse for medarbejderne.

LÆS OGSÅ Leder: God borgerbetjening

– Vi bliver i højere grad opfordret til at komme med nye ideer på vores ugentlige tavlemøder, og den højere grad af dialog og åbenhed omkring vores arbejde, som var en del af uddannelsen, er noget vi nu alle kender til, fortæller sagsbehandler Linda Jacobsen i en pressemeddelelse.

Bente Kjærulf Vester, der også er sagsbehandler, fortæller, at medindflydelsen også har gjort det lettere at tale med ledelsen om, hvad der virker og ikke virker.

– Det er vores opgave at fortælle vores leder, når noget ikke fungerer i Borgerservice, og nu har vi en metode, vi kan bruge til at identificere problemet. Alene bare det at få de kompetencer og redskaber har været det hele værd, siger Bente Kjærulf Vester.

Specialkonsulent René Buch Nielsen, som står bag kursusrækken, har stor erfaring med forbedringsprocesser i regionalt regi, men han mener også, at processerne er gode at arbejde med i kommunerne.

LÆS OGSÅ Vær synlig og lyt
FOR ABONNENTER

– Der er jo plads til forbedringer alle steder, og nu har vi set, at selv små tiltag gør en forskel, også ude i kommunerne, siger han. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nummerpiger og ledige p-pladser giver færre klager til Thisteds borgerservice Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger