Foto: Syddjurs Kommune
Foto: Syddjurs Kommune
07.01.2019 kl. 16.30

Ekspolitiker Per Zeidler tiltalt for rufferi

Det tidligere byrådsmedlem i Syddjurs Kommune Per Zeidlers nægter sig skyldig i rufferi. Det fortæller hans advokat, efter at der nu er rejst tiltale i den mere end et år gamle sag.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Den tidligere lokalpolitiker Per Zeidler har været sigtet for rufferi siden kommunalvalget 2017, og Østjyllands Politi har nu rejst tiltale mod ham.

Per Zeidlers advokat, Henrik Garlik Jensen, bekræfter over for Ritzau, at der er rejst tiltale i sagen. Han vil dog ikke uddybe, hvad tiltalen handler om. Det skriver sn.dk.

Per Zeidlers politiske karriere blev ødelagt op til kommunalvalget i efteråret 2017. Det toppede, da Aarhus Stiftstidende afdækkede hans indblanding i såkaldte gangbang-arrangementer.

Probleme var, at Per Zeidler udeblev fra et møde i Syddjurs Kommunes familieudvalg for at tage til gangbang i et forsamlingshus i landsbyen Ammitsbøl nær Vejle. Sagen blev efterfølgende meldt til Østjyllands Politi, og Per Zeidler blev sigtet for rufferi.

LÆS OGSÅ Aalborg Kommune indfører whistleblower-ordning for at undgå underhåndsaftaler

Under valgkampen droppede Per Zeidler at stille op og hans parti Social Liberal Borgerliste blev opløst. Men da stemmesedlerne allerede var trykt, endte Peer Zeidler med at få 10 personlige stemmer på valgdagen, og partiet fik i alt 15 stemmer.

Fra rufferisagen opstod, til der blev rejst tiltale, er der gået mere end et år. Sagen afventer nu, at Retten i Aarhus får fastsat datoerne for en såkaldt hovedforhandling, som er den egentlige retssag.

Rufferisagen er ikke det eneste, der har gjort Per Zeidler upopulær. Før rufferisagen var han spidskandidat for Liberal Alliance, men en sag om en ubetalt mekanikerregning gjorde, at han meldte sig ud af partiet. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ekspolitiker Per Zeidler tiltalt for rufferi Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger