Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.01.2019 kl. 09.00

Sønderborg hjemtager drift af plejehjem

Kommunen stopper samarbejde med Danske Diakonhjem. Beslutningen skabte voldsom debat i byrådet. Plejehjemmet skal fremover drives direkte af Sønderborg Kommune.
tekst Tom Ekeroth

Fra 2020 skal driften af Dalsmark Plejehjem hjemtages. Det betyder, at Sønderborg Kommune fra 1. januar 2020 selv skal stå for driften på linje med de andre plejecentre. Social- og Seniorudvalget har brugt 2018 til at overveje plejehjemmets fremtid. Hjemtagningen har skabt voldsom debat i byrådet:

­­– Det er en fuldstændig tåbelig beslutning. Bare fordi man har set sig sur på det private, ønsker man at smadre et velfungerende plejehjem, siger Peter Hansen, Venstres gruppeformand i  byrådet  til Jydske Vestkysten.

Konkurrenceudsættes

Sønderborg Kommune gennemgår løbende kontrakterne med alle leverandører. Her har Sønderborg Kommunes jurister vurderet, at den mere end 10 år gamle kontrakt med Danske Diakonhjem skulle konkurrenceudsættes. Forvaltningen har i den forbindelse peget på, at kommunen enten måtte lave et formelt udbud af driften eller hjemtage den. I en pressemeddelelse skriver Sønderborg Kommune:

"Byrådet har valgt at hjemtage driften efter indstilling fra et flertal i Social- og Seniorudvalget, og derfor opsiges kontrakten med Danske Diakonhjem. Sagen har været politisk drøftet og belyst på flere møder i Social- og Seniorudvalget. Der har været et rigtigt godt samarbejde med Danske Diakonhjem, der pt. driver Dalsmark Plejehjem, og kommunen er gået i dialog med Danske Diakonhjem med henblik på at skabe en god overgang til kommunal drift. Det vil være et fokusområde for kommunen gennem 2019, at medarbejdere og beboere skal opleve en smidig overgang til kommunal drift".

LÆS OGSÅ Udliciteringen falder – og mest i V-kommuner

– Jeg er mildest talt rasende og forbløffet over, at man ikke kan komme med bedre argumenter for, at Dalsmark  Plejehjem fremover skal være kommunal. Samarbejdet har været godt, og tilsynsrapporterne fine. Nu forsvinder de ældres mulighed for et frit valg. Jeg er også bekymret for, at servicen bliver ringere, når kommunen ikke længere bliver udsat for konkurrence på området, siger Dorthe Mehlberg (DF) til Jydske Vestkysten.

Danske Folkeparti og Venstre stemte mod hjemtagningen. Alle øvrige partier stemte for. tek@kl.dk 

Emneord
Udlicitering, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sønderborg hjemtager drift af plejehjem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger