Sisse Marie Welling - meget lille del af kampagne Foto: Københavns Kommune
Sisse Marie Welling - meget lille del af kampagne Foto: Københavns Kommune
03.01.2019 kl. 10.35

Brugte 125.000 på skodspil

Københavns Kommune har brugt 125.000 på et ny spil og en kampagne mod rygning: Skodspillet, som er et tetris-agtigt spil med cigaretskod. Venstre og DF er kritiske over for virkning og prisen.
tekst Tom Ekeroth

Københavns Kommune opfordrer nu københavnerne til at holde rygepauserne røgfri. Derfor har kommunen lanceret en ny kampagne og medfølgende app, Skodspillet.

Ifølge TV 2 Lorry har kommunen brugt 125.000 kroner på det nye spil, som baserer sig på klassikeren Tetris. En væsentlig forskel er dog, at brikkerne er udformet som cigaretskodder, som ifølge kommunen er det, man forbinder med »alt det negative« ved rygning: Lugt, affald og dårlig ånde.

Mediet skriver, at Venstres og DF's gruppeformænd, som også er medlemmer af Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune, stiller sig kritiske over for spillets virkning - og ikke mindst over for de midler, man har brugt på appen.

Men sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) mener, at beløbet er en "meget lille del" af de otte millioner kroner, som kommunen årligt bruger på at få københavnerne til at stoppe med at ryge, og at antallet af rygere er stagneret trods mange initiativer over de seneste mange år.

LÆS OGSÅ Social- og Sundhedsskolens undervisere skal i praktik i ældreplejen

Københavns Kommune har en vision om at gøre København røgfrit frem mod 2025. Man vil nedbringe antallet af daglige rygere til maksimalt  fire procent.

Det er imidlertid et godt stykke fra de 18 procent af københavnerne, der i Sundhedsprofilen 2017 oplyste, at de ryger på daglig basis. Og de nyeste tal for hele landet viser, at antallet af rygere stiger for første gang i flere  år. tek@kl.dk 

Emneord
Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Brugte 125.000 på skodspil Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger