Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.02.2019 kl. 15.30

Movia giver op: Busplaner kommer tilbage

I februar besluttede Movia at fjerne køreplanerne ved busstoppesteder. De skulle i stedet digitaliseres. Det vagte irritation blandt borgere, men nu kommer oversigterne tilbage.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Hvis du har taget bussen på Sjælland indenfor de seneste to uger, så har du måske opdaget, at køreplanerne på busskiltene har manglet. Movia besluttede nemlig at fjerne dem og i stedet opfordre brugerne til at se køreplanerne online.

Men det vakte stor irritation fra både borgere og organisationer som Ældresagen, der mente, at beslutningen var alt andet end brugervenlig.

Det har tilsyneladende fået trafikselskabet til at genoverveje beslutningen, for nu fremgår det af en pressemeddelelse, at de flere end 14.500 busstoppesteder, der var ramt af tiltaget, nu vil få genopsat deres køreplaner – fuldstændig som før tiltaget.

– I respekt for de reaktioner, som er kommet til udtryk, har Movias bestyrelse derfor i dag besluttet i enighed, at ruteplanerne på stoppestederne vil blive genopsat. Dette skal sikre, at kunderne får mere tid til at vænne sig til at finde og bruge rutebeskrivelserne på de digitale medier, skriver de blandt andet i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om støjdæmpning

Og den beslutning vil formentlig vække begejstring for de tusindvis af borgere, der benytter busafgangene.

Men særligt én borger i Helsingør kan nu se frem til en lidt lettere hverdag. Den anonyme borger var nemlig rundt på stoppesteder i Helsingør og hænge udprintede køreplaner op til gavn for de mange rejsende. Det slipper han for nu.

Der drejer sig om i alt 14.500 stoppesteder, og Movia forventer at have de sidste rutebeskrivelser oppe på stoppestederne i løbet af sommeren i år. I mellemtiden vil man som noget nyt kunne tage et print af bussens køreplan i bussens folderholder. sisk@kl.dk 

Emneord
Transport, Trafik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Movia giver op: Busplaner kommer tilbage Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger